HCAW besluit honkbalcompetitie met 5-1 overwinning op Schoten

HCAW besloot zaterdag middag de honkbalcompetitie met een klinkende 5—1 overwinning op Schoten. De zege werd in de eerste inning in feite al veroverd. Toen kwam HCAW met 4—0 voor. Hier het moment, waarop de thuisclub scoort. De catcher van Schoten staat gereed om de te bal te vangen, maar het is te laat. (Foto: Goois Nieuwsblad)
Het honkbalseizoen 1967 is afgelopen. Zoal reeds bekend was, heeft HCAW zich in de hoofdklasse kunnen handhaven. De laatste wedstrijd tegen Schoten leverde zaterdag een 5—l overwinning op voor de Bussumers. Het werd een goede wedstrijd en een waardig besluit van de honkbalcompetitie.

HCAW moest met enige reserves aantreden, daar Piet Back, Jimmy Bell en Roelof Kloeten niet beschikbaar waren. De vervangers Wim Koenders, Rob Bus en Leo Nagtegaal deden het echter prima. De verdediging bij HCAW was ditmaal in handen van het jonge duo Ade Fijth en Fred Remmers, welke spelers een prima partij honkbal weggaven. Dit duo belooft veel goeds voor de toekomst.

HCAW's topwerper Rob Hoffmann stond ditmaal op het derde honk, doch de taktische aanwijzingen, die hij regelmatig aan zijn jonge collega op de heuvel gaf, waren ruimschoots voldoende om Ade tot een bijzondere prestatie te voeren. Zelfs de laatste innings van het seizoen 1967 gunde sportman Rob Hoffmann de jonge pitcher volkomen, hetgeen eveneens mag worden vermeld van de jarenlange trouwe HCAW-catcher Ruud Moninckx, die rustig een plaats in het buitenveld ging bezetten. Een sportieve prestatie van het het toch al vele jaren zo succesvolle duo Hoffmann en Moninckx. Er blijkt duidelijk uit, dat deze spelers de jongere teamgenoten volledig de kans willen geven zich te ontplooien. Spelers waarop een vereniging toch wel heel trots mag zijn.

De wedstrijd op zich was zonder meer goed te noemen. Men kon wel zien, dat er niet zo veel meer op het spel stond. Reeds in de eerste HCAW-slagbeurt werd de strijd min of meer beslist. HCAW nam een 4—0 voorsprong. Vooral door enige zeer goede stootslagen werden de punten verzameld. Vermeldenswaard is zeker de goede twee-honkslag van de jonge eerste honkman Rob Bus, die zich zeer snel aan het hoofdklassepeil gaat aanpassen.

Slechts eenmaal kon Schoten tot scoren komen en wel door middel van een homerun, die wellicht had kunnen worden voorkomen door de HCAW-linksvelder. Verder kwam Schoten niet tot scoren, daar de worpen van Ade Fijth kennelijk te moeilijk waren. Bovendien speelde het HCAW-binnenveld Hoffmann, v. d. Luitgaren, v. d. Gaast, Bus, praktisch foutloos. De man die van het publiek maximale aanmoediging kreeg was rechtsvelder Ruud Monincx, doch hu moest ditmaal drie-slag accepteren. Binnen twee uur was de laatste competitiewedstrijd afgelopen. HCAW heeft het seizoen waardig besloten.

Al met al hebben de Bussumers dit jaar een goede prestatie geleverd, daar vooral het eerste jaar in de hoofdklasse bijzonder moeilijk en zwaar is en veel aanpassingsvermogen van de spelers vergt.

De routine speelt een hele grote rol en voor de jonge spelers is het een moeilijke opgave. Vooral de dubbele wedstrijden zijn dikwijls zeer zwaar.

HCAW heeft echter de eerste stap gezet en kan met vertrouwen de toekomst tegemoet zien