12 april 1966

Honkbalteam van H.C.A.W. hield tweemaal kranig stand tegen Sparta

Een van de H.C.A.W.-ers aan slag in de thuiswedstrijd tegen Sparta. (Foto: De Bussumsche Courant)
Het afgelopen weekend heeft HCAW twee zeer waardevolle oefenwedstrijden gespeeld tegen de hoofdklasser Sparta uit Rotterdam. Vooral zaterdag in „de Kuil" heeft het Bussumse publiek van een spannende honkbalmatch kunnen genieten. Vanzelfsprekend ging beide, malen de winst naar de Rotterdamse sterrenformatie. In Bussum werd het 12—9 en in Rotterdam 4—2. Vooral het slaggeweld van de Spartanen was een lust om te zien, doch ook de HCAW-slagploeg heeft zeer zeker aan kracht gewonnen en opent zeer goede perspektieven voor het komende seizoen.

De HCAW-werpers Rob Hoffmann en Roelof Kloeten komen er steeds beter in en wat dit betreft kan de Bussumse ploeg het nieuwe seizoen met optimisme tegemoet zien.

Zaterdag begon HCAW met Rob Hoffmann op de heuvel en weldra bleek, dat de Bussumse werper nog niets aan kracht heeft ingeboet. Ook de jeugd-catcher Fred Remmers speelde een prima wedstrijd. In de eerste inning kwamen de Sparta-top-hitters, Richardson, Arrindell en Hudson John niet verder op de gevarieerde ballen van Rob Hoffmann. Ook HCAW kwam niet tot scoren.

De tweede inning bleef de stand 0—0. In de derde inning werd het 3—0 voor Sparta. Werper Dom plaatste een mooie honkslag, korte stop Hendriks ging voor 3-slag aan de kant. Hamilton Richardson kwam door een fout van het HCAW-binnenveld op de honken en Arrindell kreeg „geraakt werper". Hudson John hanteerde heel bekwaam het slaghout en de stand werd 3—0.

In de vierde inning kwam Piet Back door 4-wijd op de honken en kon honk twee stelen. Hierna plaatste Pieter Luteijn een prachtige twee-honkslag, hetgeen hij in de zesde inning zou herhalen en het eerste HCAW-punt kwam binnen.

In de vijfde inning werd het 6—1. De homer van Hamilton Richardson was een juweel van een klap. Arrindell kreeg 3-slag, doch ook Hudson John plaatste wederom een honkslag. In de gelijkmakende slagbeurt kon HCAW twee punten scoren. Linksvelder Leo Nagtegaal plaatste een mooie honkslag en ook de nieuwe HCAW aanwinst Jimmy Bell dreunde de bal het veld in. Toen kwam de reeds vermelde tik van Pieter Luteyn en zo werd de stand 6—3. Inmiddels had Rob Hoffmann het werpen aan Roelof Kloeten overgegeven en ook Sparta verwisselde van werper.

In de laatste inning scoorde Sparta zes punten. Het HCAW-veld maakte enige fouten, hetgeen direkt door Sparta werd uitgebuit. HCAW kwam echter wederom terug. Vooral Ruud Monincx, Jimmy Bell, Fred Remmers en Ade Fijth kenden geen genade en door zeer mooie slagen werd de eindstand 12—9 in het voordeel van de Spartanen. Het vrij talrijke Bussumse publiek had echter van deze honkbalwedstrijd genoten.

In Rotterdam

Ook zondag, in Rotterdam, werd het een spannende strijd. Beide teams hadden wat spelers gewisseld en vooral Sparta had wel enige Jeugdspelers opgesteld. In de derde inning kon HCAW met 1—0 de leiding nemen, voornamelijk door een twee-honkslag van Jimmy Bell, gevolgd door wederom een mooie tik van Pieter Luteijn. In de 7e inning werd het zelfs 2—0 voor HCAW. Jeugdspeler Peter de Graeve kon dit punt binnenbrengen. In de 6e inning zagen wij nog een ouderwetse drie-honkslag van eerste honkman Ade Fijth.

Roelof Kloeten, die deze middag bij HCAW op de heuvel stond, gaf de Sparta-slagploeg weinig gelegenheid en het HCAW-veld speelde nagenoeg foutloos.

De laatste inning werd voor HCAW heel moeilijk, daar Sparta toen 4 punten kon scoren. De HCAW-werper moest enige honkslagen incasseren en een verre klap leverde tenslotte nog vier Sparta-punten op. Zo werd de eindstand 4—2.

Voor HCAW echter werden het zeer waardevolle oefenwedstrijden.

Ook het tweede team speelde zaterdag in Bussum een goede oefenvedstrijd tegen het pas gepromoveerde Donar uit Hilversum en werd met 4-3 verslagen. Ook dit resultaat was veelbelovend.

Aanstaande zaterdag kan het Bussumse honkbal-publiek wederom gaan genieten van een spannende wedstrijd. Dan komt hoofdklasser Ajax uit Amsterdam op bezoek in ,,de Kuil". Ook in Ajax zitten gerenommeerde slagmensen en het Ajax-team bevat vele Antillaanse honkballers.