HCAW wint emotionele wedstrijd van Rooswijk met 2-1

Op 't nippertje in veilige haven

De beslissende wedstrijd tussen de honkbalclub Allen Weerbaar en Rooswijk, zaterdagmiddag in De Kuil gespeeld, bracht een maximum aan spanning. De belangstelling voor deze ontmoeting was bijzonder groot. Na een enerverende partij won H.C.A.W. met 2—1. Eerst in de achtste inning werd het eerste punt gescoord. Zeven innings lang bleef de score blank en toen begon het pas goed spannend te worden.

Sensatie

8ste inning: Eerste man bereikt het eerste honk niet, Ed Sauer werper van Rooswijk plaatst een honkslag en steelt het tweede honk. Volgende man 3-slag. Prachtige honkslag van Heemskerk en Sauer scoort: 1—0 voor Rooswijk. Heemskerk vindt zijn Waterloo op het derde honk. De Haan 4-wijd, maar Piet Back, Roelof Kloeten en Rob Hoffmann slaan alle drie een vangbal. Stand blijft 1—0 voor Rooswijk. De strijd leek gestreden, maar HCAW zou terugkomen.

9de inning: Eerste man van Rooswijk komt niet op eerste honk, tweede man uit door een schitterende vangbal (Rob Ruizendaal) en de derde man voor 3-slag aan de kant. HCAW aan slag voor de laatste slagbeurt. Toen gebeurde het ongelooflijke: Rob Back honkslag, Rob Ruizendaal honkslag. Rob Back dringt door naar het derde honk en is met 0 man uit in ideale scoringspositie.

Ben v. d. Luitgaren geeft op een wijd bal een korte tik en onder uitbundig gejuich scoort Rob Back het punt, dat HCAW in de overgangsklasse brengt. Rob Ruizendaal staat inmiddels op 3 en de stootslagspecialist Ton Luteyn doet Rob Ruizendaal in een perfecte sqeeze play het winnende punt van de wedstrijd scoren.

Hierna stort zich een wilde menigte in het veld om de spelers geluk te wensen en te omhelzen. De geestdrift kende geen grenzen meer en een en ander vormde een fantastisch apothose van een groots gebeuren in de Bussumse sportwereld.

Score-verloop:
HCAW 0—0—0—0—0—0—0—0—2 = 2;
Rooswijk: 0—0—0—0—0—0—0—l—0 = 1.

Werpresultaten: Hoffmann (HCAW): 14x3-slag, x4-wijd, 3 honkslagen tegen, 0 veldfouten; Ed Sauer (Rooswijk): 3x3-slag, 2 x 4-wijd, 6 honkslagen tegen, 4 veldfouten.

De eindstand van de promotie-competitie HCAW 3—3—0—6, 20 voor en 2 tegen
Terrasvogels 3—2—1—4, 14 voor en 8 tegen; Rooswijk 3—1—2—2, 10 voor en 14 tegen; RFC 3—0—3—0, 7 voor en 26 tegen.

HCAW en Terrasvogels uit Velsen promoveren naar de Overgangsklasse, waar ze als tegenstanders zullen ontmoeten: Ajax I uit Amsterdam, Schoten II uit Haarlem, ADO uit den Haag, Sparta II uit Rotterdam, SVV I uit Schiedam en de oude bekende uit Nijmegen, n.l. de Hazenkamp.

De achtervanger van HCAW, Ton Luteyn, die op een ongelukkige manier een fout geslagen al tegen de rand van zijn masker kreeg en daarna toch de wedstrijd helemaal uitspeelde, blijkt achteraf toch wel meer last hiervan te ondervinden dan oorspronkelijk werd aangenomen. Wij hopen, dat de arts hem niet te lang aan bed zal behoeven te binden.