Van onze medewerker

Simpele winst honkballers Zuidvogels

HLVERSUM - Het blijft crescendo gaan met eersteklasser Zuidvogels. De Huizense ploeg won simpel met 14-1 van Run'71.

Verantwoordelijk voor het slaggeweld waren vooral Gerard Segaar en Edwin Meyer. Eerstgenoemde behaalde een overtuigend gemiddelde van 1.000 en ex-Hilversum speler Meyer was met 0,750 ook prima in vorm. Coach Alex Nansink stelde maar liefst drie verschillende werpers in het duel op. "Ik werk met een soort van rotatiesysteem en wil in principe elke honkballer uit mijn selectie een reële kans op een basisplaats geven".

In de tweede slagbeurt versnelde Zuidvogels al. Via twee honkslagen, een gestolen honk van Meyer, tweemaal vier wijd en een keer geraakt werper trakteerde Zuidvogels de opponent op een 8-1-achterstand. Martijn Duurland en Nick Makkinje eisten met hits in deze fase een hoofdrol voor zich op. Tweemaal vier wijd en een veldfout volstonden namens Run om de eer te redden. In de derde en zesde slagbeurt bouwden de Huizers de score uit naar 14-1.

Werpcijfers Zuidvogels: Kool, Albers en Beerthuizen: 9-5-1-1.

Eersteklasser HCAW 2 verloor zaterdag met 11-6 van Flying Petrels, maar zegevierde gisteren in de honkbalvallei met 61. Quincy Bernardus deed als slagman met een moyenne van 0,800 in de eerste krachtmeting van zich spreken. Een tegenvallende pitching werd HCAW overigens fataal. In de tweede slagperiode nam HCAW middels tweemaal vier wijd en een opofferingsslag van Jody Duister met 0-1 afstand. In de gelijkmakende beurt kwam de thuisploeg langszij. Daarna liepen de gastheren uit naar 7-1. Nadat HCAW nog verkleinde tot 7-3, liep Flying Petrels weer uit naar 11-4. In de slotinning zetten de gasten door twee tweehonkslagen van Bernardus en Maarten de Wilde en een vrije loop voor Yuri de Smet de eindstand op het bord.

Werpcijfers HCAW: Robbert Keetelaar (4 1/3 inn. + 3): 3-7-9-5; Eelco Dijksma (2 1/3 inn.): 2-2-2-0; Eric Calis (i inn.): 0-2-4-0,
Flying Petrels: 3-7-9-5.

In de return liet HCAW met een 6-1-zege er geen gras over groeien. Slagkracht werd geïllustreerd door Joost Calis, wiens gemiddelde van 0,667 uitstekend was. Uitblinkers waren HCAW-pitchers Dijksma en Jeroen Hubert. Dijksma wierp bijvoorbeeld in zeven innings zeven maal drie slag. In de openingsslagbeurt leidde HCAW al met 2-0. In de vierde en vijfde inning liepen de Bussumers uit naar 6-0. Daarna redde Flying Petrels door twee vrije lopen en een honkslag nog de eer. Opvallend was nog dat zijdoor Hubert in de slotfase met drie honken bezet niet wisten te scoren.

Werpcijfers HCAW: David Schalkwijk (7 inn.): 7-3-8-0; Jeroen Hubert (2 inn.): 4-1-1-0. Flying Petrels: 7-6-8-1.