19 augustus 1958

HC AW stevent op kampioenstitel af na overwinning op Hilversum

Het eerste honkbaluegental van Allen Weerbaar stevent recht op de kampioenstitel van de derde klasse van de Kon. Ned. Honkbal Bond af. Zaterdag werd op het veld aan de De Kuyperlaan het team van Hilversum het kind van de rekening, al bleef de overwinning van de A.W.'ers ditmaal beperkt tot 2—0. Het werd echter de zoveelste no hit — no run zege van werper Rob Hoffmann, die weer in uitstekende vorm verkeerde.

Als de wedstrijd tegen H.M.S. volgende week tot een goed einde wordt gebracht kunnen de A.W.'ers de kam-pioensvlag hijsen en zich gaan voorbereiden op de promotiewedstrijden om het vorig seizoen verloren gegane terrein te herwinnen.

Benny van Luitgaren was in de wedstrijd tegen Hilversum, de laatste concurrent, die nog aanspraak kan maken op de titel naast Donar, weer de beste slagman. In de zesde slagbeurt produceerde hij een gave driehonkslag en werd binnengeslagen door Boot. Zijn slaggemiddelde bedroeg 0,33. Werper Hoffman wierp 11x3 slag en 3x4 wijd en kreeg geen enkele honkslag tegen en droeg daardoor veel bij tot de overwinning, die weer een no hit no run-zege werd. Bij de Hilversummers was het werper Lobberegt die opviel door zijn uitstekend spel. Met zijn 5x3 slag, 3x4 wijd en 6 honkslagen tegen beperkte de Bussumse overwinning tot 2—0. Mocht de wedstrijd van volgende week tegen H.M.S. verloren gaan, dan zal beslissingswedstrijd tussen H.C. A.W. en Donar moeten uitmaken wie zich kampioen mag noemen van de derde klasse van het district 't Gooi-Utrecht van de K.N.H.B. Zover zullen de Bussummers het wel niet laten komen.