Van onze medewerker
maandag, 28 april 1997

Zuidvogels twee keer te sterk voor UVV

HILVERSUM - De honkballers van Zuidvogels hebben dit weekeinde twee keer het Utrechtse UVV geklopt, De eerste wedstrijd eindigde in 3-8; thuis werd gewonnen met 5-3. Na de-eclatante 16-6-overwinning vrijdag op Robur, ging HCAW dit keer in Apeldoorn onderuit: 8-7. Hilversum boekte zijn eerste zege ten koste van Blue Hawks: 7-12.

In Utrecht kwamen Zuidvogels meteen op 0-2. Rob Peters en Fedor Götz kwamen met vier wijd op de honken en konden scoren op een twee-honkslag van Björn Diemer. De thuisploeg bracht de marge terug tot 1-2, maar Zuidvogels nam definitief afstand in de derde inning. Op een twee-pitter van Eric Veen brachten achtereenvolgens Peters, Rob Dalmulder en Diemer drie punten binnen 1-5. Veen zelf scoorde door een fout in het veld van UVV 1-6. De ploeg uit Huizen breidde de voorsprong in de vierde inning verder uit tot 1-8, waarna ook UVV nog een duit in het zakje kon doen: 3-8. Door twee honkslagen en driemaal vier wijd behaalde Peters in vijf slagbeuren een slaggemiddelde van 1.000.

Werpcijfers: Zuidvogels, Paul Bus: 7-6-6-1 en UVV 7-9-8-3.

De return in Huizen won 'Zuid' met 5-3. UVV kwam in de eerste inning op 0-1, waarna Zuidvogels in het gelijkmakende deel van de tweede inning 1-1 maakte via Bjorn Diemer. Diemer produceerde zelf een tweehonkslag en bereikte vervolgens de thuisplaat op een hit van Veen 1-1. Telkens nam UVV (1-2, 2-3) de leiding en steeds trok Zuidvogels de zaak (2-2 en 3-3). De gelijkmakende slagbeurt van de zesde inning was uiteindelijk bepalend. Alex Nansink en Gerard Segaar bereikten de thuisplaat op respectievelijk een honkslag van Edwin Meijer en een tik van Peters.

Werpcijfers: Zuidvogels Eric Veen 10-5-7-1 en UVV (totaal) 9-5-11-3.

Robur '58-Mr. Cocker HCAW 28-7

In een spannende wedstrijd heeft HCAW de punten in Apeldoorn moeten laten. De Bussumers begonnen goed. In de eerste inning scoorden Quincy Bernardus en Yuri de Smet op een honkslag van Bas Kitslaar. Robur wist daar één punt tegenover te stellen. In de tweede inning werd er door HCAW door Niels Schreuder opnieuw gescoord. En een slagbeurt later bracht Peter Addens de score zelfs op 1-4. Robur kwam in de vierde inning terug op 4-4 en nam in de volgende inning zelfs een 6-4-voorsprong. In de zesde inning was het weer de beurt aan HCAW. Er werd drie keer gescoord 6-7. Deze stand bleef zo tot in de negende inning. In deze voor HCAW fatale laatste beurt scoorde Robur de twee beslissende punten.

Werpcijfers: Robur: Bronswijk 9 inn. 7-4-10-6; HCAW: Hoetjes 4 1/3 inn. 4-4-5-3; Matse 3 2/3 inn. 0-4-4-2; Van Nigtevegt 1 inn. 0-0-1-0.

Blue Hawks-ASC Hilversum 7-12

Deze wedstrijd gaf alles te zien, mooie honkslagen, uitstekend veldwerk maar ook vreemde fouten en continu meningsverschillen van beide partijen met het umpire-duo.

Er waren elf innings nodig voordat de teams de douches konden opzoeken. De Hilversummers hebben gevochten voor wat ze waard waren, resulterend in een prachtige 7-12-overwinning. Hilversum, met Ralph Kleermaker, als nieuwe startende werper begon in de eerste inning goed (0-1 door Allen Henriquez op een tik van Dino Kemp), maar hierna ging het mis. Blue Hawks maakte in de gelijkmakende eerste inning gelijk en de gastheren slopen puntje voor puntje weg, zonder dat de Hilversummers een vuist konden maken. Althans tot de zevende inning.

De Zwollenaren stonden ondertussen met 2-5 voor toen Hilversum de geest kreeg. Eelco Kool, Jeffrey Hollak en De Kleermaker zorgden voor spanning en met 5-5 gingen beide partijen de achtste inning in. Het werd 5-7 (Ivar Quatfass en Kool), maar ook weer 5-7. In een alles-of-niets-poging van Blue Hawks besloot de coach zichzelf op te stellen en prompt sloeg hij twee man binnen. 7-7 en verlengen.

Die stand bleef tot de elfde inning op het bord. Kemp sloeg toen twee punten binnen met een prachtige drie-honkslag en kon lopend 7-10 scoren op een verre tik van Kenneth Bosnie. Pas op 7-12 was de dadendrang geluwd, waarna de Hilversumse relieve-pitcher Henriquez en zijn veld de boel uitstekend dichthielden.

Werpcijfers: Blue Hawks: Reenis/Bregita 7-3-16-6; Hilversum: De Kleermaker 4 1/3 inn. 2-5-7-2; Henriquez 6 2/3 inn. 6-3-6-1.