Van onze sportredactie

NIKON/HCAW NAAR WINST

Richard Reichle (Foto: Dagblad de Gooi- en Eemlander)
HILVERSUM - Met een sterke serie oefenwedstrijden op zak, begint Nikon/HCAW het komende weekeinde (tegen het Utrechtse UVV) aan de nieuwe competitie. Vriendschappelijke duels die coach Cees Herkemij een duidelijk inzicht hebben gegeven in de mogelijkheden van zijn huidige spelerspotentieel. Zeker voor wat betreft de nieuwkomers, al zal pas tijdens het seizoen moeten blijken in hoeverre bijvoorbeeld een Franko Martis, een Frank Bailey en een Richard Reichle HCAW hebben versterkt.

Wonnen de Bussumers zaterdag de zogenaamde double tegen Cuir 2000 met respectievelijk 9-1 (in zeven innings) en 9-2 (in negen innings), gisteren zegevierde de Herkemij-brigade met 11-0 over de machteloze tweede klasser Robur uit Apeldoorn.

Met name Richard Reichle manifesteerde zich in de eerste confrontatie van HCAW met de baseballclub Hilversum, 's ochtends om 11.00 uur. Zo sloeg hij onder andere twee keer een twee honkslag die tegen het „verre" hek een roemloos einde kreeg. Een andere nieuweling, Franko Martis, onderscheidde zich in deze wedstrijd door de bal wél ruimschoots over de afrastering te meppen.

Ofschoon het nog te vroeg is om een juiste beoordeling van de mogelijkheden van Reichle te geven (daarvoor is hij immers nog te kort in Bussum), lijkt de Amerikaan zeker een aanwinst voor HCAW. Afgaande op zijn (Amerikaanse) staat van dienst, zeer zeker. Zo speelde hij onder andere het bepaald niet kinderachtige team van Miami, onder leiding van de fameuze coach Ron Frazer en kwam hij uit in wedstrijden voor de worldseries. Gisteren kreeg Reichle, overigens op eigen verzoek, het eerste deel van het duel met Robur rust wegens het voor hem weinig aantrekkelijke klimaat, dat hij maar bar koud vond.

Wat de heuvelbezetting voor het komende seizoen betreft, met vier kwalitatief sterke pitchers mag HCAW niet mopperen. Ook al heeft 50% (Heitze de Vries en Bart de Wilde) nimmer in een hoofd-klassewedstrijd geworpen. Naar alle waarschijnlijkheid start Herkemij met de zich sterk ontwikkelende Eddy Tromp als eerste man op de heuvel.