door onze medewerker

HCAW goed uit de startblokken

Carolien Straver heeft net een bal gegooid naar een slagvrouw van Terrasvogels. (Foto: Ton Kastermans)
HILVERSUM - De ambitieuze softbalhoofdklasser HCAW is na twee competitieduels nog ongeslagen. De Bussumsen versloegen zaterdagavond het Santpoortse Terrasvogels nipt met 4-3.

Een dag later zegevierde HCAW met 7-14 over promovendus Zwijndrecht. In de derde klasse startte De Zuidvogels eveneens met twee overwinningen. De equipe diende Caribe dit weekeinde twee monstemederlagen toe: 0-10 en 0-9.

HCAW-Terrasvogels 4-3

In de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen had aangewezen slagvrouw Pamela Timmermans met 0.667 een aandeel in de Bussumse winst. HCAW behaalde optimaal rendement uit zes honkslagen. Dat gaf de doorslag in een spannend duel.

Werpcijfers Terrasvogels: 6 innings: 4-2-6-1; HCAW: Caroline Straver 5 innings plus 2: 4-3-8-1; Nicole Meinster 2 innings: 4-2-6-1.

Zwijdrecht-HCAW 7-14

Tijdens het tweede treffen knuppelde HCAW liefst twaalf honkslagen bij elkaar. Caroline Straver noteerde een optimaal gemiddelde van 1.000. Ook Marleen Huybrechtse deed aanvallend met een moyenne van 0.800 van zich spreken. Verdedigend oogde het Bussumse optreden met slechts twee veldfouten eveneens redelijk.

In de openingsslagbeurt scoorde HCAW dankzij drie hits, eenmaal geraakt werper en twee vrije lopen liefst vijfmaal. De honkslagen werden verzorgd door Huybrechtse, Pamela Timmermans en Annemarie Roest. In het eerste deel van de tweede inning liet HCAW na een tweepitter van Straver, een tik van Huybrechtse en tenslotte een opofferingsslag van Timmermans 0-6 aantekenen. In de gelijkmakende beurt kwam Zwijdrecht door vier vrije lopen en enkele klappen tot 3-6 terug. Vervolgens leek het duel in de derde inning te kantelen. Dankzij vier hits, een veldfout en twee vrije lopen maakte Zwijdrecht zellfs gelijk 6-6. Tijdens de vijfde slagbeurt namen de gastvrouwen zells met 7-6 de leiding. In de voorlaatste inning boog HCAW de achterstand via honkslagen van Straver en Huybrechtse de achterstand weer om in 7-9. Vervolgens liepen de gasten met drie tikken, een infield-hit van Straver een vijandelijke veldfout en tenslotte een vrije loop nog uit naar 7-14.

Werpcijfers Zwijdrecht: gezamenlijk 1-9-12-2; HCAW: Birgit Ferdinandus 1 2/3 inning plus 6: 0-5-2-0; Nicole Meinster 5 1/3 inning: 1-4-8-2.

Caribe-Zuidvogels 0-10

In de eerste wedstrijd had de voormalige tweedeklasser Zuidvogels tegen de Groningsen slechts zes innings nodig om een 0-10-zege te behalen. Uitblinkster aan slag bij de bezoekende formatie was Jeanette de Leeuw. De oud-speelster van Almere'90 noteerde een moyenne van 0.667. Verdedigend maakte Zuidvogels, met de sterke werpster Yolanda Hulzebosch en nota bene nul veldfouten een solide indruk. Hulzebosch legde met zesmaal drieslag de Groningensen dan ook aanvallend volledig aan banden. In de eerste slagbeurt zette Zuidvogels dankzij een tweepitter van De Leeuw, een gestolen honk en twee honkslagen van Madelon Beek en Angela Haanstra de thuisploeg al op een 0-2 achterstand. In de tweede inning bereikten Suzanne Kooy en Marjolein Knappmann allereerst de thuisplaat na een driehonkslag van Jeanette Wilnis. Daarna leverde een veldfout een run van Wilnis op: 0-5. Vermeldenswaard is nog de schitterende homerun van Beek die de gasten nog drie punten opleverde.

Werpcijfers Caribe: 6 innings: 0-4-13-5; Zuldvogels: Yolanda Hulzenbosch 7 innings: 6-3-1-0.

Caribe-Zuldvogels 0-9

Ook in de volgende krachtmeting pakte Zuidvogels dus eenvoudig de volle buit. Voor wat betreft de honkslagenproductie lijkt Zuidvogels vooralsnog niet van een te beperkt aantal speelsters afhankelijk. Zo sloegen De Leeuw, in de derde inning, en Sandra Aalbregt tijdens de vierde slagbeurt, beiden een homerun Een andere slagvrouw, Nienke Bergsteijn noteerde uiteindelijk het beste gemiddelde van 0.667. Opvallendste defensief feit was dat de Huizensen weer nul veldfouten maakten.

Werpcijfers Caribe: 7 innings: 0-7-8-2; Zuidvogels: Yolanda Hulzenbosch 7 innings: 9-5-3-0.