Van onze medewerker

Start Moore valt een beetje tegen

HCAW derde op eigen toernooi

Een Bussumse homerun wordt in het HCAW-kamp luid bejubeld. (Foto: Ton Kastermans)
Honkbal

HILVERSUM - Een voorspoedige start voor landskampioen ADO. De ploeg uit Den Haag won gisteren het door HCAW voortreffelijk georganiseerde Charles Urbanus Toernooi. Aan dit toernooi werd naast HCAW en ADO deelgenomen door Nicols (Haarlem) en Neptunus (Rotterdam).

Over een gebrek aan toeschouwers had HCAW zeker niet te klagen. Een recordaantal van een kleine duizend mensen bezocht de Bussumse vallei tijdens het paasweekeinde. Spijt van hun komst behoefden de toeschouwers niet te hebben. De deelnemende teams toonden honkbal van grote klasse. HCAW had een matige start. Zondag werd met 6-8 verloren van Nicols. Pluspunt was het prima slagwerk van Jeffrey Cranston. Cranston begon het toernooi voor HCAW met een homerun. Vervolgens behaalde de nummer één van de line-up van de Bussumse ploeg tijdens deze wedstrijd een slaggemiddelde van 1.000.

Gisteren tegen ADO trad voor HCAW pitcher Robert Moore aan. Alle toeschouwers hadden grote verwachtingen van de Amerikaan. Moore had echter eg~n moeilijke start. Zes honkslagen moest hij incasseren tijdens de eerste drie innings. In de volgende drie slagbeurten stond hij slechts één honkslag toe. Alles duidt er op dat de Amerikaan niet het achterste van zijn tong heeft laten zien. HCAW kreeg de landskampioen uiteindelijk op de knieën met 7-5.

Talentvol

Tijdens de derde wedstrijd togen Neptunus bleek dat de ploeg uit Bussum nog de beschikking heeft over een aantal zeer talentvoile jeugdige pitchers. De wedstrijd eindigde in 3-3. HCAW behaalde daardoor met drie punten de derde plaats.

Beste slagman van het toernooi, met negen uit twaalf werd Jeffrey Cranston. Tot beste pitcher werd uitgeroepen Bart Volkerijk (ADO) en als meest waardevoile speler Michael Crouwel (Nicols). HCAW lijkt klaar voor de competitie.

Zaterdag treedt de Bussumse formatie thuis om 14.30 aan tegen Nicols.