vrijdag, 6 augustus 1971

HCAW heeft kluif aan, maar kan winnen van OVVO

Zuidvogels kan HCAW kampioen maken

BUSSUM — De honkbalcompetitie nadert het einde. Hetzelfde geldt voor de softballcompetitie. Aan het aantal oefenwedstrijden van de voetballers is wel te merken dat de voetbalcompetitie voor de deur staat.

De wedstrijden, die HCAW in het komende weekeinde tegen OVVO speelt, moesten de laatste van de competitie zijn. Er staan echter nog inhaalwedstrijden tegen Haarlem Nicols en Feijenoord op het programma.

De vorige keer heeft HCAW bijzonder veel moeite gehad met OVVO. De Amsterdamse club won toen een keer met 1—0 en in Bussum werd het een 1—1 gelijkspel. In die tijd is er veel veranderd. De werpers bij vele clubs in de hoofdklasse blijken niet zo sterk meer te zijn. Bij HCAW moeten Boïn, Harris en Hoffmann het opknappen omdat Fijth geblesseerd was. Bij OVVO moest de al meer dan 40 jaar oude Han Urbanus een paar keer inspringen. Zijn zoon Charles redt het nog aardig, maar Henk Boeren is niet de oude.

Hoewel HCAW zich de laatste tijd niet van zijn beste zijde heeft laten zien, durven we twee overwinningen te voorspellen voor dé mensen van Jan Prins. Zaterdag moet dat gebeuren op het veld van HCAW (14.30 uur) en zondag in Amsterdam (ook om 14.30 uur).

In de hoofdklasse staan interessante wedstrijden op het programma. Sparta en Haarlem Nicols spelen tegen elkaar. De winnaar zal zeker landskampioen worden. In de onderste regionen spelen ADO en Ajax tegen elkaar.

Voor de thuisblijvers staat zondag de wedstrijd tussen Donar en ABC op het programma. Donar verkeert nog steeds in degradatiegevaar. Een zege van de Hilversummers is wel gewenst.

In de eerste klasse van het rayon komt Zuidvogels eindelijk weer in het veld. In Utrecht treden de Huizers aan tegen Utrecht Hitters, dat nog uitstekende kansen op het kampioenschap heeft. Een zege zal er daarom voor Zuidvogels niet inzitten.

In de tweede klasse moet Chefana gemakkelijk kunnen winnen van Achilles 2. Deze wedstrijd wordt ook al in Utrecht gespeeld.

SOFTBALL

Zuidvogels speelt vanavond op eigen terrein een belangrijke wedstrijd. Niet belangrijk voor Zuidvogels, maar wel voor HCAW. Indien Zuidvogels tegen FAK gelijkspeelt of wint van de Bilthovense dames, is HCAW kampioen. Een zege van de Hulzer dames is zeker mogelijk. De meeste speelsters zijn terug van vakantie.

VOETBAL

In Huizen staan morgen twee oefenwedstrijden op het programma. Huizen speelt om 15 uur tegen SDW uit Amsterdam en Zuidvogels ontvangt om 18 uur KFC uit de Zaanstreek. Het beloven interessante wedstrijden te worden.

De Vesting zoekt het in het komende weekeinde verder. De Naarders gaan naar het Duitse Echthausen om tegen de club van die naam te spelen. Ministerpark gaat naar Bilthoven waar FAK de tegenstander is.

SDO komt ook weer in het veld. In Utrecht kan gewonnen worden van Midlandia.