Van onze medewerker

BSCH maakt goede indruk

HILVERSUM - BSC Hilversum heeft tegen hoofdklasser UVV uit Utrecht een geweldige prestatie geleverd. In een spectaculaire en erg levendige wedstrijd namen de gasten via Ton van Zijl nog wel een 0-1 voorsprong, maar in de tweede slagbeurt was het BSC Hilversum dat de leiding over nam door punten van Fred Vos en Roy Petrus: 2-1.

Jeugdpitcher John van der Kooy hield de aanval van UVV aardig in bedwang en alleen international Eddie Hallman maakte een punt, waardoor het gelijk kwam: 2-2. De Hilversummers namen via Hans Vos, over de thuisplaat geslagen door Erik Ultee, zelfs een voorsprong: 3-2.

In de vijfde inning kwamen de hoofdklassers langszij door Brain Lewes. Dezelfde speler snelde in de volgende slagbeurt weer over de thuisplaat en dat betekende 3-4.

De Hilversummers wisten van geen ophouden, want Bas Defize kwam binnen door een gave tik van Onno Hoekstra. Deze stand hield een verlenging in en het was Robert Jan Kars die de einduitslag van 4-5 op de scorekaarten kon laten bijschrijven.

BSC Hilversum heeft zich in ieder geval een waardig opponent getoond van UVV.

Werpcijfers: BSCH: John van der Kooi/Alan Henriquez/Onno Hoekstra 1-15-12-1. UVV: Jan Lodder/Eddie Hallman/Brian Lewes: 6-1-7-4.