HCAW boekt zevende zege in successie

HUIZEN - In de landelijke tweede klasse heeft het Huizense Zuidvogels de eerste nederlaag geleden. Robur '58 nam al in de eerste inning een 5-0 voorsprong waarna Zuidvogels niet meer in staat was er iets tegenover te stellen. Na zeven innings stond 9-0 op de scorekaart en niemand kon zeggen of dat onverdiend was. HCAW deed het beter. De Bussumers boekten de zevende overwinning in successie. In Haarlem werd met 4-0 van Pinquins gewonnen. Daarvoor waren slechts vijf innings nodig omdat de scheidsrechter de wedstrijd toen wegens overvloedige regenval moest staken.

Zuidvogels- Roburg '58 0-9

De felle Apeldoornse ploeg speelde Zuidvogels in feite al in de eerste slagbeurt uit de wedstrijd. Pitcher Jessica Prins kreeg tien slagvrouwen tegen over zich en daarvan snelden er vijf over de thuisplaat. Toen leek het team van Huizen pas wakkergeschud en konden zij aan slag proberen de schade te herstellen.

Maar ook daar zat het geluk niet mee. Pas in de tweede inning bereikte Manuela de Jong het derde honk, maar kwam niet verder, omdat Ger Busschoten werd uitgevangen door de korte stop.

Robur liep in de vierde inning verder uit naar 8-0 door een aantal misverstanden in de Zuidvogels-defensie. De Apeldoornsen waren in de ā€˛winning mood" en konden niet meer worden bedreigd. In de zevende inning werd het nog 0-9 door een flitsende driehonkslag van Ank van der Sluis, die kon scoren, nadat de bal door de Zuidvogels-defensie slecht verwerkt werd. Het Huizense team mag morgen tegen Schiedam laten zien waartoe het werkelijk in staat is.

Werpcijfers: Zuidvogels (Jessica Prins) 2-3-10-6 Robur '58 (Anke van der Sluis) 1-0-4-3.

Pinquins - HCAW 0-4

Ook nu kon HCAW aan slag weer niet helemaal overtuigen. De Bussumers zijn verdedigend ijzersterk, waardoor iedere tegenpartij de grootste moeite heeft de thuisplaat te bereiken. Aanvallend wil het nog hiet helemaal, hoewel tot nu toe iedere keer genoeg punten werden geproduceerd om probleemloos te winnen.

In Haarlem scoorde Jeannette Poort al in de eerste inning 1-0, daartoe in staat gesteld door een tweehonkslag van Evelien Verdam. Hetzelfde duo zorgde er in de vierde inning voor dat het 2-0 werd, toen Jeannet Poort met een drieslaghonk op drie was gekomen en zij binnen werd geslagen door Evelien Verdam. In dezelfde inning liep HCAW nog uit naar 4-0, doordat de Pinquins-verdediging in de fout ging.

Toen begon het te regenen en moest HCAW zich haasten om de reglementaire vijf innings vol te kunnen krijgen, die de wedstrijd geldig maken. Dat lukte. Toen de scheidsrechter tot staken besloot, had HCAW de punten binnen.

Het Amsterdamse Pirates is de volgende tegenstander. Een dubbele overwinning zou de Bussumers voorlopig onbereikbaar voor de concurrentie maken. Donderdag wordt om 20.00 uur in Bussum gespeeld.

Werpcijfers: Pinquins (Anita Vooys) 1-2-4-3 HCAW (Riny Remmers) 1-1-2-1.