29 mei 1951

Honkbalwedstrijd tegen 't Gooi door AW gewonnen

Zaterdag speelde Allen Weerbaar zijn tweede honkbalwedstrijd van dit seizoen. De eerste wedstrijd werd gespeeld op 19 Mei in Utrecht tegen UVV II, dat een verpletterende nederlaag te slikken kreeg (27—6). Zaterdag speelde de Bussummers thuis tegen 't Gooi II. De wedstrijd werd met 14—12 gewonnen.

Behaalde AW in Utrecht op zijn slofjes tegen UVV de overwinning, Zaterdag moest de overwinning uit het vuur gesleept worden. Door het slechte veldwerk van AW stond 't Gooi in de eerste helft van de tweede innings reeds met 8—0 voor. In de tweede helft van deze innings kwamen de Bussummers wat op dreef en ze verkleinden de achterstand tot 8—4. De derde innings verliepen puntloos en in de vierde behaalden beiden nog 2 punten. Toen AW in de tweede helft van de vijfde innings aan slag kwam stond 't Gooi vóór met 11—6.

Op een gegeven moment echter, na enige goede honkslagen, waren alle honken bezet en kwam Bob van Putten aan slag. Met een geweldige tik sloeg hij de bal het veld in. De Gooiers konden niet stoppen. Hierdoor bracht Van Putten drie man over de thuisplaat en liep zelf een prachtige home-run (10—11). Even later was het Heyneman die na een feilloos geslagen bal een home-run liep en de stand daarmee op 14—11 bracht.

't Gooi kwam nog éénmaal aan slag doch behaalde slechts 1 punt. AW benutte zijn laatste slagbeurt niet meer, daar de overwinning toch al behaald was (14—12). Innings verloop:
AW —4028— = 14
'tGooi 260211 = 12

Werper 't Gooi: Dijkstra 16 x wijd, 10 x 3 slag, 2 honkslagen tegen. Werper AW: (3 innings)
Siccama 10 x 4 wijd, 3x3 slag, 1 honkslag tegen. Weydom (AW): 3x4 wijd, 9x3 slag, 3 honkslagen tegen.

De trainer van AW is de heer D. Hoogendijk die in de eerste klasse speelt voor VVGA. Op onze vraag of AW ook met een tweede team in deze competitie uitkomt, antwoordde de leider van de honkbalafdeling, de heer J. Dol, dat men het eerst nog eens wilde aanzien, omdat er verscheidene spelers in militaire dienst zijn. „Dat wij het vorig seizoen niet gepromoveerd zijn is hoofdzakelijk te wijten aan het feit, dat wij vaak met zeven man opkwamen. U begrijpt, dat het niet prettig spelen is", aldus de heer Dol, „wanneer je al direct met twee automatische nullen begint. Vooral wanneer je weet dat men soms afschrijft om niets. Ik stel mij zelf de hoogste eisen voor AW en verwacht dit ook van de spelers."

Met dit standpunt zijn wij het eens en we hopen dat de spelers hier een voorbeeld aan zullen nemen.