Van onze medewerker
vrijdag, 22 mei 1998

Zuidvogels verspeelt grote voorsprong

HLVERSUM

De honkballers van Zuidvogels hebben gisteren in Zwolle de overwinning uit hun handen zien glippen.

In de vijfde inning stonden de Huizers met liefst 2-8 voor tegen Blue Hawks. De lijstaanvoerder herstelde zich evenwel wonderbaarlijk: 13-10. ASC Hilversum was met 3-18 een fiks maatje te klein voor Domstad Dodgers.

Zuidvogels' verrassende voopsprong was onder anderen te danken aan Remco Cornelius. Met een tweehonkslag bracht hij Bas van Bennekom, Jorne Korzelius en Yuri Tan over de thuisplaat. De omslag kwam echter toen pitcher Gerard Segaar op was en Wouter de Jong zijn plaats op de heuvel innam. De Jong wierp een ongelukkige partij; hij gooide op tien mensen en kreeg daarbij acht punten tegen. De latere werpers namens Zuidvogels, Steven Beerthuizen en Remco Cornelius, konden het tij daarna niet meer keren. Blue Hawks won met 13-10.

Werpcijfers Blue Hawks: 8-9-10-3. Zuidvogels: Gerard Segaar (5 innings en 2) 1-6-6-3, Wouter de Jong (10 man) 1-2-4-0, Steven Beerthuizen (5 1/2 man) 1-1-3-1, Remco Cornelius 2-2-2-0.

Hilversum-coach John Dijksma had de wedstrijd tegen Domstad Dodgers vooraf eigenlijk al verloren. Een aantal basisspelers was afgelopen week ontevreden opgestapt en Dijksma besloot zijn beste pitcher, Allan Henriquez, te sparen voor zondag tegen Blue Hawks.

De vervangers op de heuvel, Dennis Addens en Tim van Wessel, kregen het zwaar te verduren. De Utrechters scoorden elke inning minstens twee punten en wonnen heel erg simpel met 3-18.