Opening honkbalkomplex HCAW in Bussum

Willem Duys slaat eerste bal

Op zaterdag 24 april a.s. zal in Bussum het nieuwe honkbalcomplex van HCAW officieel in gebruik worden genomen. De Bussumse honk- en softballvereniging HCAW is dan de trotse bezitter van de „baseballvalley", met twee honkbalvelden en één softballveld.

Tot de aanvang van dit seizoen speelde de Bussumse club met 4 seniorenteams op één officieel honkbalveld „De Kuil". Verder mocht gebruik worden gemaakt van het daarachter liggend stukje grond door 3 softballteams; de jeugd speelde met maar liefst 7 teams op het nabij gelegen voetbalveld.

De feestelijke opening van het nieuwe complex valt samen met het begin van de competitie, waarin HCAW als eerste tegenstander hoofdklassedebutant Ajax zal ontmoeten. Om 14.00 uur zal het HCAW-team uit de „gesloten" dug-out worden verlost door de Bussumse wethouder. Mevr. Mr. E.J. Pfeifer, die veel heeft gedaan voor de totstandkoming van de baseballvalley.

Het slagperk wordt daarna betreden door de in Bussum opgegroeide Willem Duys, die de eerstgeworpen bal van pitcher Rob Hoffmann zal wegslaan. Direkt daarna zal om 14.30 uur de competitiewedstrijd HCAW-Ajax beginnen.