Van onze medewerker
maandag, 4 september 1995

Nederlaag en afgelasting voor Zuidvogels

HCAW 2 sluit seizoen goed af

HILVERSUM - HCAW 2 is, na een dubbele zege op SAT Tigers, als tweede in de eerste klasse geëindigd. Zuidvogels, dat vlak daarachter stond, is nog niet klaar. Gisteren verregende het duel met Euro Stars, zaterdag werd van dezelfde tegenstander verloren.

Zuidvogels gaf zaterdag in Rotterdam de wedstrijd tegen Euro Stars onnodig uit handen. De Huizers scoorden drie punten uit dertien honkslagen. De Rotterdammers produceerden weliswaar minder rake tikken (acht), maar brachten vier punten over de thuisplaat. De thuiswedstrijd in Huizen viel letterlijk in het water. Een paar minuten voor aanvang regende het hevig en de wedstrijd werd afgelast. Zaterdag (14.30 uur) halen de twee ploegen vermoedelijk in.

Midvelder Rob Peters liet in de vijfde inning het eerste punt voor Zuidvogels aantekenen. Het was de derde slagbeurt voor Peters en steeds was het raak. Op een twee-honkslag van Björn Diemer bereikte Peters vrij gemakkelijk de thuisplaat: 0-1. De gelijkmakende slagbeurt was voor de Huizers desastreus. Euro Stars kwam met acht mensen aan slag en leverde twee hits af. Zuidvogels maakte in deze inning maar liefst drie fouten en dat betekende 3-1 voor Euro Stars. Zuidvogels kwan de zesde inning weer op gelijke hoogte. Pitcher Roland Schols werd ingezet als slagman en produceerde gelijk een hit. Edward Beerthuizen en Yuri de Smet konden hierop de thuisplaat bereiken: 3-3.

Euro Stars pakte echter in de achtste inning middels drie honkslagen een 4-3-voorsprong. Schols was aan slag op dreef en ramde de bal in de slotinning voor drie honken weg. Alles zag er naar uit dat Zuidvogels zou terugkomen, maar pitcher Schelling van Euro Stars hield het hoofd koel en beëindigde de wedstrijd met tweemaal drieslag. Werpcijfers Zuidvogels: Roland Schols 9-3-8-3. Euro Stars: Schelling 7-4-13-0.

HCAW 2

Het tweede van Mr.Cocker HCAW sloot het seizoen in stijl af met een dubbele overwinning op SAT Tigers uit Tilburg. Zaterdag werd het in Tilburg een waar slagspektakel. In de eerste inning scoorden beide teams vijf punten. Uiteindelijk wisten de Bussumers na goed slagwerk van beide teams met 10-15 te winnen. Vermeldenswaard was het goede optreden van pitcher Jeroen Hubert die na twee innings de geblesseerde Bertram Matse had vervangen. Ook gisteren trok HCAW aan het langste eind in een goede wedstrijd. Uitslag: 7-3. Interregio-werper Wouter van Nigtevegt, zaterdag landskampioen geworden, maakte een sterke indruk. Manager Edward Kreuning en coach Rob Wentink kunnen terugkijken op een goed seizoen. De tweede plaats was het hoogst haalbare, al is de achterstand op kampioen Tridents wat aan de grote kant. Werpcijfers, zaterdag: HCAW: Bertram Matse 1 2/3 inn. 0-0-8-3, Jeroen Hubert 7 1/3 inn. 4-2-5-4. Sat Tigers totaal: 4-4-15-7. Zondag: SAT Tigers totaal: 2-5-11-1. HCAW: Wouter van Nigtevegt: 9 inn. 12-0-12-1.

Hilversum

Falcons had tien innings nodig om van Hilversum te winnen. Lelystad opende de score, Hilversum kwam in de derde inning langszij via Jeffry Hollak. Falcons sprokkelde direct drie punten: 4-1. Dank zij scores van Demis Rosa, Juan Felix en wederom Felix in de vijfde, zevende en negende inning kon Hilversum nog een verlenging uit het vuur slepen: 4-4. In de tiende inning lukte het Hilversum niet om op voorsprong te komen. Door een honkslag van Falcons en daarna geraakt werper kwamen het eerste en tweede honk vol. Daarna volgde een foute verwerking van het veld van Hilversum, waarmee het pleit beslecht was: 5-4.

Door dit resultaat wordt handhaving voor Hilversum een moeilijke zaak. Zuidvogels 2 is, ondanks een zege op Domstad Dodgers, in elk geval definitief laatste geworden met zes punten. Hilversum heeft tien punten en hoopt de tweede degradatieplaats nog te kunnen ontlopen in de resterende twee duels. Die moeten dan beide worden gewonnen, terwijl Blue Hawks en WSB (beide veertien punten) dan hun laatste partijen dienen te verliezen.

Werpcijfers: Falcons: Van Dijk 6-2-9-0. Hilversum: Henriques 8-1-12-3.