(van onze honkbalmedewerker)

HCAW-honkbalstadion gaat feestelijk open

Willem Duys slaat eerste bal

Honkbalstadion vlak voor de opening. (Foto: ONBEKEND)
BUSSUM — Zaterdagmiddag twee uur zal burgemeester A. Admiraal van Bussum het nieuwe honkbalcomplex van HCAW officieel openen. Dat geschiedt door het doorknippen van een lint aan de ingang nabij de kleedkamers. De eerste bal zal worden geslagen door Willem Duys op het werpen van Rob Hoffmann en dan kan de eerste competitiewedstrijd tegen Ajax om half drie beginnen. Bussum zal reeds om half één te weten komen, dat er iets bijzonders gaat gebeuren, want de harmonie St. Jozef zal vanaf het Hema-plein een rondgang door het dorp maken met als einddoel het honkbalstadion aan de Lange Heul.

Het HCAW-bestuur is dolgelukkig de bezitter te zijn van het fraaiste honkbalstadion van het land. Het beschikt over twee honkbalvelden en een softbalveld en met de vele teams in beide sectoren is er nu volop gelegenheid tot spelen. Er zijn uiteraard toch nog wel tal van problemen: zoals het ontbreken van een kantine en het parkeren.

De laatste hand wordt momenteel gelegd aan het plaatsen van het hekwerk op het hoofdveld. Er zal met man en macht worden gewerkt om het zaterdag gereed te hebben.

Kantine

Als alles meeloopt zal HCAW over enkele maanden over een kantine kunnen beschikken. Met de bouw waarvoor in principe reeds vergunning is verkregen, zal waarschijnlijk volgende week al een begin worden gemaakt Het werk staat onder leiding van het aannemersbedrijf Witkamp maar, in hoofdzaak komt het neer op de zelfwerkzaamheid van de leden De bouwcommissie, van HCAW beschikt voer een contigent vaklieden die de hand,en uit de mouwen zullen steken Financieel hoopt men de zaak ook rond te krijgen Op de laatste ledenvergadering tastten al een aantal leden in de beurs door obligaties toe te zeggen tot een bedrag van f 15000 Het bouwfonds beschikt eveneens over een dergelijk bedrag en bovendien kunnen er nog certificaten worden gekocht HCAW zal daarbij nog een ontbrekend bedrag moeten lenen.

De HCAW-kantine komt naast de kleedkamers en krijgt een afmeting van 12 bij 15 meter
Het ligt in de bedoeling aan de voorzijde gezellige zitjes te maken Er zal voor een plasticafrastering worden gezorgd waardoor men geen kans beloopt door een verdwaalde" bal te worden getroffen Al met al zal het te verrijzen HCAW-huis het aanzien van het fraaie honkbalcomplex nog meer verhogen.

Vlaggen

De vlag of beter gezegd de vlaggen gaan zaterdagmiddag ook uit HCAW heeft twee prachtige exemplaren aangeschaft die ontworpen zijn dool de heer De Leeuw vader van een jeugdlid.

Parkeren

Het parkeren van automobielen zal nog wel de nodige hoofdbrekens kosten Bij de ingang van het complex is er maar een beperkte ruimte en als men aan beide zijden parkeert kan er nauwelijks meer iemand door. Op de Lange Heul staat het doorgaans al vol auto's van de bewoners en uitwijkmogelijkheden zijn er dan misschien wel maar dan zal men zijn vervoermiddel te ver van het stadion moeten stallen". Het HCAW-bestuur ziet voorlopig geen oplossing voor dit probleem. Het is allang blij met de grote aanwinst van de speelvelden. HCAW zal in de naaste toekomst trachten het koninklijke" bezit nog te vervolmaken maar daar is tijd moeite en zorg mee gemoeid.