Van onze medewerker
maandag, 28 augustus 1995

Hilversum boekt zege op Blue Hawks

Zuidvogels wisselvallig

HILVERSUM - De honkballers van Zuidvogels toonden, evenals de softbalsters van die club, twee gezichten. Ging de eerste wedstrijd tegen HMS in Utrecht verloren met 6-5, de thuiswedstrijd werd gewonnen met maar liefst 19-9. Zuidvogels maakt nog steeds aanspraak op de derde plaats, maar die geeft nergens recht op.

Ondanks dat Zuidvogels in het eerste duel meer honkslagen afvuurde, ging HMS met de overwinning aan de haal. De Utrechters kwamen in de derde inning op een 2-0-voorsprong. Zuidvogels was zeker niet geïmponeerd en kwam door drie honkslagen in de vijfde inning op een 2-4-voorsprong. Yuri de Smet, Jacco van Nieuwenhoven, Roland Schols en Rob Peters bereikten de thuisplaat. HMS vocht zich echter terug in de gelijkmakende slagbeurt van de zesde inning en bracht de stand weer in evenwicht 4-4. Korte stop Björn Diemer liet vervolgens in de zevende inning 4-5 aantekenen. De ploeg uit Utrecht liet zich niet zomaar wégslaan en kwam in de achtste inning op 6-5. De pitcherwisseling aan de zijde van Zuidvogels (Eric Veen voor Roland Schols) mocht niet baten. Het bleef bij 6-5. Tweede honkman Jacco van Nieuwenhoven kwam tot een mooi slaggemiddelde van 0.75O.

Werpcijfers: Zuidvogels Roland Schols 4-6-7-3 en Eric Veen 0-1-1-O, HMS 5-4-9-3.

De partij in Huizen werd pas in de zevende inning definitief beslist. De Huizers kwamen in de eerste inning op een 1-0-voorsprong door Rob Peters. HMS kwam in de derde inning weer op gelijke hoogte door Eugene Meekers 1-1. In de gelijkmakende slagbeurt kwam Zuidvogels met acht mensen aan slag. Dit resulteerde in vijf honkslagen en een 6-1-voorsprong.

HMS was echter nog niet aan het einde van zijn latijn en kwam in de vierde inning terug tot 6-5. Dit was nog niet alles. De ploeg uit Utrecht liep in de zesde inning uit naar 6-9 door een honkslag en drie veldfouten van Zuidvogels. De thuisploeg kwam in de gelijkmakende slagbeurt weer op gelijke hoogte: 9-9.

In de gelijkmakende slagbeurt van de zevende inning sloeg de ploeg van coach Tony Rombley toe. Tien man kwamen aan slag en brachten de stand op 15-9. Bij 19-9 was het tien punten verschil, einde wedstrijd. Evenals in de eerste wedstrijd kwam Jacco van Nieuwenhoven tot een slaggemiddelde van 0.750 en liet Hans Bos vijf 'binnengeslagen punten' aantekenen. Rob Peters en Roland Schols bereikten vier maal de thuisplaat.

Werpcijfers: Edward Beerthuizen (drie innings + vijf man) 3-4-4-1 en Eric Veen 6-2-3-5; HMS (totaal) 5-8-20-6.

HCAW 2-Tridents 5-10

De honkballers van HCAW 2 verloren dit weekeinde, nadat ze vrijdagavond al met 9-6 onderuit waren gegaan tegen dezelfde tegenstander, met 5-10 van Tridents. De Rotterdamse reserves van Neptunus zijn al kampioen, maar verzaakten hun sportieve plicht niet.

In de eerste vijf innings kwamen de Bussumers er gisteren niet aan te pas. De bezoekers knuppelden er vrolijk op los en liepen van 0-3 naar 0-7 en zelfs 0-8 eer HCAW 2 want terug kon doen: 2-8. Na een regenonderbreking liep Tridents verder weg op het werpen van Tom Urbanus. Op 3-10 kon de thuisploeg de score een nog wat draaglijker aanzien geven.

Werpcijfers: HCAW 2: 3 man: 3-4-16-1; Tridents 2 man: 4-5-6-0.

Blue Hawks-Hilversum 9-13

Hilversum had een bliksemstart bij Blue Hawks en na twee inninngs keken de Zwollenaren al tegen een 1-6-achterstand aan. Dennis Rosa, Jeffrey Hollak, Addens, wederom Rosa en Hollak en Julian Kenepa sloegen bressen in de verdediging van de thuisploeg, die al vlot moest wisselen van pitcher. In de zesde slagbeurt haakte Blue Hawks echter weer aan (7-8), zodat Hilversum weer een inspanning moest leveren. Rosa en Guus van Bon scoorden: 7-10, waarna Alan Henriquez de marge in de achtste inning op vier bracht: 7-11. Na 7-13 in de slotinning 'mocht' Blue Hawks nog twee runs maken.

Werpcijfers Blue Hawks: Verby 1 + 1: 1-1-3-0; Soto 2 + 2 1-2-7-2; Wilson 5 1-2-8-1. Hilversum-Hollak 5 1-2-5-2; Henriquez 3-1-2—0.