Van onze medewerker
maandag, 7 augustus 1995

Regionale eersteklassers achtervolgen Tridents

Honderd-procentscore Zuidvogels en HCAW 2

HILVERSUM - Zuidvogels behaalde dit weekeinde tweemaal een overwinning op het Tilburgse SAT Tigers. Zaterdag werd het in een zeer enerverende wedstrijd op de Meentweide 5-4. In Tilburg pakten de Huizers een 8-12-zege. Ook HCAW 2 won tweemaal. Tex Town Tigers werd met en geklopt.

Zuidvogels-pitcher Roland Schols speelde tijdens de thuiswedstrijd een belangrijke rol. Schols beëindigde de wedstrijd met driemaal drie slag en kon zich toen de winnende pitcher noemen. Naast Schols toonden ook Efrain Sluis (slaggemiddelde 0.750 en twee punten) en Eric Veen (tien man van SAT Tigers uit op het eerste honk) hun goede vorm.

De ploeg uit Huizen nam in de tweede inning een voorsprong door Eric Veen, terwijl Björn Diemer in de derde inning 2-0 liet aantekenen. Dudley Angela zorgde in de vijfde slagbeurt voor de aansluiting. Hij bracht 2-1 over de thuisplaat op een hit van Roman Juana. In de gelijkmakende slagbeurt liep Zuidvogels weer uit naar 3-1. De goed spelende catcher Efrain Sluis kon de thuisplaat bereiken op een mooie honkslag van Hans Bos.

Ondanks de soms verhitte gemoederen bij de spelers uit Tilburg bleef de stand gehandhaafd tot de zevende inning. Eerst kwam SAT Tigers terug tot 3-2 door Eric Oleana, maar de Huizers pareerden gelijk door tweemaal te scoren: 5-2. Björn Diemer, die driemaal door vier wijd op de honken kwam, scoorde het vierde punt en Efrain Sluis bracht de vijfde score over de thuisplaat.

In de achtste inning werd het nog zeer spannend. SAT Tigers kwam met acht mensen aan slag en produceerde vier honkslagen. Frans Lambertina en Amado Felida brachten een 5-4-stand op het scorebord. Zuidvogels-coach Tony Rombley had alle vertrouwen in zijn pitcher en liet hem staan. Roland Schols beschaamde dit vertrouwen niet. Na eerst twee honkslagen te hebben geïncasseerd besliste hij de wedstrijd door in de negende inning de volgende drie slagmensen van SAT Tigers met drie slag naar de dug-out te verwijzen. Werpcijfers Zuidvogels: Roland Schols 8-2-12-6. SAT Tigers: Richinel Mauricia 2-6-8-4.

Walkover

De uitwedstrijd leek een walk-over te worden. In de eerste inning produceerde Rob Peters een driehonkslag en kwamen van de zijde van Zuidvogels twaalf mensen aan slag. Acht honkslagen op rij resulteerden in een 0-8-voorsprong voor de Huizers. Zuidvogels sprokkelde vervolgens steeds een puntje. SAT Tigers kwam in de zevende inning echter terug tot 8-11. De ploeg uit Tilburg tekende voor vijf hits, waaronder een homerun van Dudley Angela met twee man aan boord.

Roland Schols bracht het toch wel bevrijdende twaalfde punt over de thuisplaat. Eindstand: 8-12. Hans Bos kwam tot een slaggemiddelde van 0.600 en de jonge Yuri de Smet tot 0.500. Werpcijfers Zuidvogels: Rob Hoffmann 8-5-8-6. SAT Tigers (totaal): 2-3-15-5.

HCAW 2

Tegen Tex Town Tigers uit Enschede haalde HCAW 2 de volle buit van vier punten binnen. In beide wedstrijden was HCAW heer en meester. Zaterdag werd de wedstrijd al in de tweede inning beslist. Bas Kitslaar en Marc Weerts scoorden. De volgende inning werd het door Armand Verstappen 0-3. TTT scoorde vervolgens ook éénmaal. Daar HCAW nog drie keer scoorde in de volgende innings en TTT slechts één keer stond er uiteindelijk een 2-6-eindresultaat op het bord.

Gisteren was de wedstrijd zelfs al in de eerste inning beslist. Het futloze TTT werd direct aangepakt. Vier honkslagen waren goed voor drie punten. HCAW-werper Bertram Matse had er duidelijk zin in en de aanval van de ploeg uit Enschede had weinig in te brengen. Het was niet meer dan logisch dat de wedstrijd na zeven innings was afgelopen: 11-1. De komende week zal de al krappe selectie van HCAW 2 nog meer afslanken doordat maar liefst vier spelers met Jong Oranje naar Boston zullen vertrekken voor het WK voor junioren.

Werpcijfers zaterdag. TTT: J. Maduro 4-1-14-4. HCAW 2: J. Lobbezoo 9-4-3-3. Gisteren: TTT: S. Mues 1-2-8-3 (3 innings), R. Maduro 1-0-5-3 (3 innings). HCAW 2: B. Matse 2-2-2-2 (5 innings), J. Hubert 2-0-0-1 (2 innings).

Stand: Tridents 27-48, HCAW 2 29-40, Zuidvogels 28-32, Nuenen 27-26, Euro Stars 27-24, HMS 28-24, SAT Tigers 27-14, Tex Town Tigers 27-12.