Van onze medewerker
maandag, 26 juni 1995

Forse nederlaag voor Hilversum

Zuidvogels en HCAW 2 laten geen steek vallen

HILVERSUM – Zuidvogels heeft dit weekeinde een dubbele overwinning geboekt op Euro Stars. Thuis ging het erg gemakkelijk. Na acht innings was het 14-4 en dus afgelopen. In Capelle aan den IJssel hadden de Huizers tien innings nodig om de opponent op de knieën te krijgen. Ook HCAW 2 verzamelde vier punten, door SAT Tigers twee keer te kloppen. Hilversum ging fors onderuit tegen Blue Hawks: 12-2.

Zuidvogels was thuis oppermachtig. De Huizers kwamen met 47 man aan slag tegen 36 van Euro Stars. Zuidvogels produceerde veertien honkslagen tegenover zeven hits van de bezoekers. Naast het feit, dat de pitching van de Huizers beter was werd er tevens foutloos gespeeld. In de eerste inning zag het er naar uit, dat Euro Stars de Huizers zou inpakken: 0-3 en zelfs 0-4 in de derde slagbeurt. Roland Schols nam in deze inning de plaats op de heuvel over van Edward Beerthuizen.

Zuidvogels kwam in de gelijkmakende slagbeurt van de derde inning terug tot 3-4 en liep vervolgens in de vijfde inning uit tot 5-4 door Efrain Sluis en Hans Bos. De thuisploeg besliste het duel in de zesde inning, waarin acht mensen aan slag kwamen: 9-4. Euro Stars was geknakt en de gastheren profiteerden in de achtste inning: 14-4. Tien punten verschil: einde wedstrijd. Korte stop Bjorn Diemer en Hans Bos kwamen tot een slaggemiddelde van 0.800. Catcher Efrain Sluis bracht drie punten over de thuisplaat.

Werpcijfers: Zuidvogels: Beerthuizen (2 1/3 inning + 1 man) 2-2-5-0 en Schols (6 innings) 10-4-2-0. Eurostars (totaal) 4-5-14-1.

In Cappele aan den IJssel ging de strijd gelijk op. Na 4-4 in de zevende inning werd het 5-5 in de achtste. Diemer toonde zich dit weekeinde in goede vorm en sloeg een driepitter in de negende inning. Op een opofferingsslag van Bos bracht Diemer 6-6 op het scorebord. Jacco van Nieuwenhoven en Beerthuizen bepaalden in de tie-break de eindstand op 7-8.

Werpcijfers: Zuidvogels: Roland Schols 16-2-12-6 en Euro Stars Piet van der Steen: 11-4-11-3. De eerstvolgende wedstrijd van de Huizers is op 21 juli om 20.OO uur tegen Tridents.

Instorten

Voor HCAW wist dat de wedstrijd begonnen was stond SAT Tigers al met 0-6 voor. Toen werper Bertram Matse (al in de tweede inning) vervangen was door Paul Bos was het slaggeweld bedwongen. Het was nu de beurt aan HCAW. Jerry Frank startte de Bussumse produktie. Nadat er in de derde inning drie punten waren gescoord, leek SAT Tigers in te gaan storten. In de vijfde inning nam HCAW een 7-6-voorsprong. Vervolgens scoorden beide teams nog eenmaal. De sterk gooiende Bos kwam in de achtste inning toch in de problemen, twee keer vier-wijd en een tweehonkslag brachten de stand op 8-8.

Wederom (volgens de kenners te laat) was een pitcherswissel noodzakelijk. Jeroen Hubert begon erg ongelukkig; twee twee-honkslagen betekende 9-11. HCAW moest dus in de laatste inning nog eens alles uit de kast halen. Frank, weer hij, opende met een honkslag. Daarna bezweek het Tilburgse veld onder de spanning. Drie veldfouten waren het gevolg. Nadat Armand Verstappen de gelijkmaker had gescoord, mocht Marc Weerts met alle honken bezet en nul uit het winnende punt binnenslaan. Hij produceerde een perfecte honkslag, waarop Sebastiaan Franke makkelijk kon scoren: 12-11.

Werpcijfers: SAT Tigers (totaal) 2-7-16-5; Mr. Cocker/HCAW Matse 1-1-17-1 (1 2/3 inn.), Bus 2-3-3-1 (5 2/3 inn.), Hubert 2-0-2-2 (1 2/3 inn.).

Gisteren stonden beide teams weer tegenover elkaar, nu in Tilburg. Dit keer kon SAT Tigers geen vat krijgen op HCAW-pitcher Jurrian Lobbezoo. Hij zette twintig man met drie slag aan de kant. Vanaf de eerste inning hadden de Bussumers de wedstrijd in handen. Dit resulteerde in een uiteindelijk 1-6-overwinning voor HCAW. Een minpuntje was dat Weerts iets te veel reageerde op het optreden van de umpire; hij werd door de zwakke veldscheidsrechter uit het veld gestuurd. Werpcijfers: SAT Tigers (totaal) 2-6-12-4; HCAW: Lobbezoo 20-1-8-2.

Hilversum had niet veel in te brengen tegen Blue Hawks, dat rustig bouwde aan een voorsprong die in de vierde slagbeurt was opgelopen naar 6-0. In de vijfde inning deden de bezoekers in de persoon van Alan Henriquez wat terug (6-1), maar eigenlijk zonder moeite bleeg Blue Hawks de werpers van Hilversum raken. Na 8-1 scoorde Ivar Quatfass nog wel 8-2 op een tik van Danny Renrings, maar de thuisploeg liep zonder mededogen uit naar 12-2.

Werpcijfers: Verby (Blue Hawks) 5-3-7-2; Hilversum Addens (7 inn.) 9-4-7-8; Henriquez (1 inn.) 1-0-2-1; Hollak (1 inn.) 0-0-2-0. Zondag 2 juli treft Hilversum op 't Jagerspaadje County Hitters.