Van onze medewerker
donderdag, 22 juni 1995

HCAW 2 naar ruime zege op Zuidvogels

HCAW-coach Edward Kreuning (midden) overlegt tijdens de wedstrijd tegen Zuidvogels met pitcher Jurrian Lobbezoo (12) en catcher Sebastian Franke. (Foto: Dagblad de Gooi- en Eemlander)
HUIZEN - De honkballers van HCAW 2 hebben gisteren weinig moeite gekend met Zuidvogels. Op de Meentweide in Huizen was zowel de pitching als het slag- en veldwerk van de Bussumers beter verzorgd. HCAW 2 - dat 42 man aan slag kreeg, tegen 34 van Zuidvogels - zegevierde dan ook terecht met 3-9.

Jerry Frank van HCAW kwam met vier uit vijf tot een slaggemiddelde van 0.80O. Slechts twee innings waren bepalend voor de wedstrijd: de tweede en de negende. Zuidvogels nam weliswaar een 2-0-voorsprong, maar HCAW trok daarop snel het initiatief naar zich toe. De gasten kwamen in de tweede inning met acht mensen aan slag, produceerden vijf honkslagen en brachten de stand op 2-5.

Op de tweehonkslag van Urney Mercera bepaalde Yuri de Smet vervolgens de stand op 3-5. Beide ploegen hielden de deur daarna dicht; tot de negende inning. Nadat HCAW via Armand Verstappen en Ronald Jaarsma naar 3-7 was uitgelopen, besloot Z├╝idvogels-coach Tony Rombley tot een pitchers wisseling. Rob Hoffmann verliet de heuvel en eerste-honkman Eric Veen nam zijn plaats in. Het mocht echter niet meer baten. HCAW scoorde zelfs nog twee keer.

Werpcijfers: Zuidvogels: Rob Hoffmann (8 1/3 inn. + 2 man) 4-3-11-4 en Eric Veen (1 inning) 0-2-0-1. HCAW: Jurrian Lobbezoo 9-3-5-0.