Van onze medewerker
maandag, 19 juni 1995

HCAW 2 haalt koploper Tridents voor eerst onderuit

Zuidvogels toont twee gezichtei

Spelers, van Zuidvogels kijken wat terneergeslagen naar de verrichtingen van ploeggenoten in de wedstrijd tegen HMS. (Foto: Dagblad de Gooi- en Eemlander)
HILVERSUM - De slagploeg van Zuidvogels liet het thuis tegen HMS duidelijk afweten. Zaterdag kwamen in negen innings 39 mensen aan slag en werden slechts vijf honkslagen geproduceerd. Een beschamende 3-9-nederlaag was het resultaat. Gisteren lieten de Huizers vijftien hits aantekenen. Een totaal andere wedstrijd was het met een veel agressiever en geconcentreerder 'Zuid'. In Utrecht werd het 8-10 voor de bezoekers. HCAW 2 bracht het ongenaakbare Tridents de eerste nederlaag toe: 7-2.

HMS kwam op sportpark Meentweide in de eerste inning op 0-2 en ging gestaag door. Na vier slagbeurten was het al 0-7. Zuidvogels scoorde in de gelijkmakende slagbeurt het eerste punt. Björn Diemer bereikte de thuisplaat door een fout in het veld van HMS. Efrain Sluis en Hans Bos brachten in de zesde inning op een fraaie honksïag van Jacco van Nieuwenhoven de stand op 3-7. Waardoor er even hoop was bij de Huizers. Echter, HMS scoorde nog twee runs en daarmee was de koek op.

Werpcijfers: Zuidvogels: Edward Beerthuizen (2 2/3 inning + 1 man) 2-0-7-3 en Rob Hoffmann (6 1/3 inning) 7-0-7-3; HMS: Raymond den Houdijker 8-7-5-3.

In Utrecht deed Zuidvogels het veel beter. Rob Peters bracht in de eerste inning het eerste punt over de thuisplaat op een hit van Bos 0-1. HMS sloeg gelijk terug en scoorde drie runs 3-1. Het gedreven Zuidvogels antwoordde in de tweede inning door Björn Diemer, Yuri de Smet en Urney Mercera: 3-4. Deze voorsprong werd door de Huizers in de vierde inning uitgebreid tot 3-7.

Even was de concentratie weg en HMS profiteerde onmiddellijk: 7-7 en zelfs 8-7 in de achtste inning. Op een honkslag van Sluis tekende Manuel Bouwman 8-8 aan. Diemer en pitcher Roland Schols brachten Zuidvogels in veilige haven: 8-10. Bouwman kwam tot een slaggemiddelde van 0.750 en De Smet haalde 0.667.

Werpcijfers: Zuidvogels: Roland Schols 6-5-8-1, HMS (totaal) 4-6-15-1. Woensdag speelt Zuidvogels thuis om 19.30 uur tegen HCAW 2.

Eerste nederlaag

HCAW 2 wist het tot dit weekeinde nog ongeslagen Tridents zijn eerste nederlaag toe te brengen, waarmee de Bussumers hun tweede plaats meer dan waarmaakten. In de eigen vallei werd het 7-2.

De thuisploeg opende met drie honkslagen, waaruit één punt gepeurd kon worden. Een inning later was het al 3-0. HCAW-werper Tom Urbanus had veel ballen nodig op de slagmensen van Tridents, maar de mannen uit Rotterdam konden dit keer toch niet imponeren. Na 3-1 volgde de nekslag voor Tridents in de achtete slagbeurt, toen de gastheren uitliepen naar 7-1. In de slotkinning konden de bezoekers de nederlaag een wat draaglijker aanzien geven. Vandaag is de return in Rotterdam.

Werpcijfers: HCAW: Urbanus. 7-7-4-3; Tridents: Van Poppel. 3-2-8-3.

In de districtshoofdklasse kreeg Hilversum een 9-1-nederlaag te slikken tegen Domstad Dodgers. De Utrechters scoorden in de openingsinning 1-0 en voerden de marge op in de vierde slagbeurt, Na een home run met een man aan boord was het 3-0. Dodgers pakte in bijna alle innings een puntje mee en scoorde in totaal negen runs.

Alléén Marlon Maduro kon namens Hilversum een keer over de thuisplaat komen, na vier wijd, een gestolen honk, een fout in DD-veld en een hit van Julian Kenepa.