HCAW is kampioen door grote overwinning op zwak RFC

De kampioensploeg van het Bussumse HCAW verlaat verheugd het veld. (Foto: ONBEKEND)
De wedstrijd tussen HCAW en RFC heeft niet de spanning gebracht die verwacht werd. De Rotterdammers, die met spelersmoeilijkheden te kampen hebben, konden niet dat verweer vinden om het een wederom in fantastische vorm verkerende Rob Hoffmann, lastig te maken. Na twee slagbeurten was de score opgelopen tot 12—0 en daarmede was eigenlijk het kampioenschap van het Bussums negental al een feit. HCAW heeft een schitterend seizoen achter de rug. In de dertien wedstrijden die werden gespeeld, werd slechts één keer gelijk gespeeld tegen Terrasvogels. De overige wedstrijden werden alle in winst omgezet. 106 runs werden er gescoord en slechts 28 keer bereikte een tegenstander de thuisplaat.

De regen dreigde eerst nog spelbreker te worden doch tijdens de wedstrijd is het droog gebleven en het veld was goed bespeelbaar.

De eerste slagbeurt voor RFC bracht twee man op de honken, één door een foutje van HCAW-s korte-stop en de andere werd door de werper geraakt. Verder dan het tweede honk kwamen zij echter niet.

In de gelijkmakende slagbeurt sloeg HCAW direct fel toe. Honkslagen van Piet Back, Roel Boodt, Roelof Kloeten, Rob Hoffmann en Gerard de Haan, met daarbij 3x4-wijd betekende een 5-0 voorsprong die in de tweede inning werd opgevoerd tot 12-0 wederom door een serie honkslagen. Hierna was de spanning geweken temeer daar RFC niet bij machte was op de worpen van Rob Hoffmann een passend antwoord te vinden. Dat het uiteindelijk 16-0 werd was een formaliteit.

Het prachtige resultaat in deze competitie bereikt is mede voor een zeer groot deel te danken aan de voortreffelijke trainer/coach Frans Vrenegoor, die zijn eerste negental spelers tot een hecht team smeedde.

Score-verloop:
HCAW 5—7—0—0—0—4—0—0— = 16 RFC 0—0—0—0—0—0—0—0—0— = 0 Rob Hoffmann 16—3—0 2 veldfouten RFC (3 man) 5—7—14 8 veldfouten

Door deze wedstrijd, die tegelijkertijd voor de fraaie Bosman-trofee gold, kwam HCAW definitief in het bezit van de prachtige trofee.

Vooraf werd nog een wedstrijd gespeeld tussen de jeugdteams van RFC (kampioen van Rotterdam) en HCAW. Hiervoor had HCAW een prijsje beschikbaar gesteld dat door HCAW in de wacht werd gesleept. De Bussumse jeugd bleef met 6—l in de meerderheid.

Zaterdag, 24 augustus speelt HCAW zijn laatste wedstrijd tegen het eveneens gepromoveerde Rooswijk in Velsen. Hoewel de uitslag van geen enkel belang is zullen de Bussumers zeer zeker hun best doen, om ongeslagen te blijven.

De Hazenkamp uit Nijmegen wist zijn laatste wedstrijd tegen HFC in Haarlem met 9-6 te winnen en legde daarmede beslag op de derde plaats. Met de kampioenen van de tweede klasse zal de Hazenkamp nu moeten uitmaken wie als derde vereniging naar de eerste klasse promoveert.

De volgende verenigingen zullen het volgend seizoen in ieder geval in de tweede klasse uitkomen:

HFC Haarlem - SVV Schiedam - Terrasvogels Santpoort - Neptunus Rotterdam en RFC Rotterdam.