(Van onze honkbalmedewerker)

Schoten neemt revanche

ROTTERDAM - Koploper Tetramin Nicols, heeft de eerste verliespunten moeten accepteren. Stadgenoot en medebespeler van het Pim Mulierstadion Lottgering Schoten, nam zaterdagmiddag na een spectaculair gevecht revanche voor de eerder geleden nederlaag 5-1. Al in de eerste innings moest Nicols-werper Vakkers plaats maken voor de Amerikaan Douglas Morton. Tegen het fel aanvallende Schoten moesten zij totaal 13 hits toestaan. Tot aan de 7de innings hielden beide ploegen elkaar in evenwicht.

Via een home-run van Ben Richardson met Harm Horeman voor. zich, liep Schoten weg van 7-6 naar 9-6. In de laatste slagbeurt kwam ex-Feyenoorder Huub Kohl voor de Nicols in het slagperk. Ook hij tilde met een honk bezet zijn bal over de hekken. Hierbij bleef het omdat winnende werper Henk Meijer met drieslag voor Naaktgeboren de laatste nul voor zijn rekening nam. Schoten had met 9-8 revanche genomen.

Het onderaan staande Orwo/ HCAW snoepte in Bussum een kostbaar puntje af van Dorlas Quick. Na 12 innings bleef het 2-2, terwijl Quick het eerste treffen met 6-5 afgesloten had.

ADO en Aktie '68 deelden de winst en sloten ieder hun thuisontmoeting winnend af, 12-3 en 2-0.