Van onze medewerker
maandag, 17 augustus 1998

Honkballers Hilversum wel koploper

Zuidvogels verspeelt leiding tegen Sparks

HILVERSUM - Zuidvogels kreeg dit weekeinde twee nederlagen te incasseren. De koppositie werd hierdoor verloren. Zaterdag ging Zuidvogels bij Sparks met 1-0 onderuit. Gisteren in het thuisduel kwamen de Huizers niet verder dan 2-4. Tegenstander Sparks staat thans fier bovenaan, gevolgd door Terrasvogels..

De beslissing in de uitwedstrijd in Haarlem viel overigens pas in de elfde inning. Eerst sloeg Mike Halderman een honkslag. René Brandstra volgde diens voorbeeld. Hierna kreeg Ted Decareau opzettelijk vier wijd. Edwin van Vliet sloeg vervolgens Mike Halderman binnen: 1-0. De Huizers kregen zelf ook nog een kans, maar kwamen echter niet tot scoren. De eindstand bleef 1-0.

Gisteren het thuisduel. Tot en met de vijfde inning kon gesproken worden van een pitchersduel. Geen van beide ploegen kwam tot scoren. In de zesde inning kwam de formatie uit Haarlem op een 0-4-voorsprong door vijf honkslagen en éénmaal vier wijd. Zuidvogels knokte in de zevende inning terug. Pete Yarasavich kreeg vier wijd. Alex Nansink sloeg vervolgens een honkslag. Op nog een honkslag van Wido van Leersum, scoorden catcher Pete Yarasavich en Alex Nansink 2-4. Niet genoeg!

Werpcijfers (zaterdag) Zuidvogels: Alex Nansink 11-5-9-1. Sparks: John Hurley 10-1-9-2. Werpcijfers gisteren Zuidvogels: Rob Hoffmann 13-4-6-2 .Sparks: Hans de Boer 7-1-5-0.

Hilversum-ATC 11-1

Volop spanning in de hoofdklasse Oost van de KNBSB. Ploegen als HMS, ATC, Crash Zwolle en Hilversum voeren de boventoon, met ATC uit Hengelo als meest succesvolle ploeg. Hilversum maakte dit weekeinde korte metten met de kampioensillusies van de ploeg uit Hengelo.

Een feilloze verdediging en een gretige aanval bezorgden de “oostelijken" een debacle in 6 ½ innings. Geen moment kwam ATC er aan te pas en daarmee promoveerde Hilversum zich tot titelkandidaat. ATC moest van begin af aan diep bijten in het Gooise zand. In de opening werd het al 2-0 dank zij pittig aanvalsacties van Urney Mercera en Henri Rodriquez. Een homerun in de volgende inning van Urney Merciera (met vijf nullen en een slaggemiddelde van 1.000 de beste man van het veld) tekende de machteloosheid van de bezoekers af (3-0). Het werd nog erger in de volgende slagbeurt. De ATC-werper kreeg het te verduren en moest toezien dat Hilversum zich naar 11-0 tikte in zes slagbeurten. Pas in de zevende inning werd de eer gered.

Werpcijfers: Hilversum (Roland Schols): 11-1-2-2. ATC: (Heuvelman): 7-6-9-2.