Van onze medewerker

Machtsvertoon HCAW in duel met ADO

BUSSUM
Met veel machtsvertoon, zowel aan slag als op de heuvel, heeft Mr.Cocker/HCAW gisteravond met 11-1 gewonnen van ADO. Op eigen veld deden de Bussumers wat van ze verwacht werd tegen de laag ingeschatte Hagenaars en klaarden ze de klus in acht innings.

Verassend genoeg kon ADO op voorsprong komen in de eerste inning. Een tweehonkslag van Jeffrey Sprott en een fout betekenden een 0-1-achterstand voor de Bussumers. HCAW-pitcher Jurriaan Lobbezoo begon toen echter pas warm te draaien en zou hierna geen kind meer hebben aan de Hagenaars.

De Bussumse slagploeg kwam in de derde inning op gang. Door onder andere
Machtsvertoon HCAW in duel met ADO honkslagen van Frank Koene, Joe Lewis en Lars Koehorst kon HCAW drie punten scoren. In de vierde inning zorgden Jurjan Koenen en Nick Fridsma voor 4-1. Vervolgens kon HCAW in de vijfde inning de genadeklap aan ADO toedienen. Door honkslagen van achtereenvolgens Koehorst, Jeffrey Cranston, Clive Mendes en een homerun van Roy Berrevoets werd de stand op 8-1 gezet. In de daarop volgende inning scoorde Koehorst nog het negende punt voor HCAW op een opofferingsslag van Cranston.

De Bussumers namen hierna wat gas terug zonder te verslappen. HCAW-coach
Brian Farley gunde Lobbezoo zijn welverdiende rust en zette in de zevende inning Amair Hoogland op de heuvel. Ook Hoogland bleek in goede vorm en gaf net als Lobbezoo geen kansen meer weg.

In de achtste inning kwam HCAW nog twee keer tot scoren. Lewis en Cranston kregen beiden vier wijd en Mendes stelde met een klap Lewis in staat 10-1 te maken. Het laatste punt voor HCAW kwam wat knullig tot stand. Op een wilde worp van ADO pitcher Arjan Keijzer kon Cranston naar de thuisplaat snellen, zodat er een verschil van tien punten op het bord stond. Dit betekende het einde van de partij.

Werpcijfers HCAW: Jurriaan Lobbezoo (6 innings) 10-1-1-1; Amair Hoogland 2-2-0-0. ADO: 2-7-12-0.