Van onze medewerker

HCAW-machine blijft op volle toeren draaien

ROTTERDAM, BUSSUM Mr. Cocker/HCAW maakte dit weekeinde een einde aan de opmars van Neptunus in de competitie. In twee wedstrijden moesten de Neptunianen hun meerdere erkennen in de Bussumers. In Rotterdam won HCAW zaterdag met 3-7. Gisteren werd het 5-4 in het voordeel van de koploper uit Bussum.

HONKBAL

HCAW-coach Brian Farley bleef na de zeges op Neptunus kort en bondig in zijn commentaar. ,,We hebben twee keer verdiend gewonnen". Farley had gelijk. In de uit-partij gingen de twee teams weliswaar lange tijd gelijk op, maar in de achtste inning sloeg HCAW genadeloos toe. Bij een 3-3-stand kwamen de Bussumers in een gunstige scoringspositie nadat zowel Roy Berrevoets als Gino Arrindell met honkslagen de kussens had bereikt. De goed op dreef zijnde Michael Duursma (hij sloeg over beide partijen genomen zes uit zes) mepte vervolgens met een
keurige honkslag de twee over de thuisplaat: 3-5. Deze voorsprong werd hierna door HCAW in de laatste inning nog verder uitgebouwd naar 3-7.

In de Bussumse honkbalvallei toonde HCAW zich opnieuw de betere. Neptunus kwam in de openingsinning op 0-2, maar de Bussumers brachten de stand naar 2-2 in de gelijkmakende eerste slagbeurt via honkslagen van Glenn Romney, Jeffrey Cranston en Berrevoets. In de inning daarop liep HCAW uit naar 5-2 dankzij een homerun van Romney met Sebastiaan Franke en Duursma aan boord. Neptunus sprokkelde nog wel twee puntjes, maar kon geen vuist meer maken. Zelf het HCAW nog de nodige kansen liggen, de Bussumers lieten in totaal acht mensen achter op de honken.
'We worden kampioen, we worden kampioen', zongen enkele toeschouwers van HCAW toen gisteren de laatste nul werd gemaakt. Deze Bussumse overmoed lijkt op dit moment niet geheel onterecht, want de vraag is: wie kan HCAW nog afstoppen? Expos en Neptunus bleken afgelopen week niet in staat om HCAW te verslaan. Kinheim gaat ondertussen ten onder aan onderlinge ruzies en Pioniers kon maar met veel moeite het zwakke PSV van zich afhouden, nadat het eerder ook al bij ADO punten had laten liggen. Tenslotte lijkt voor RCH het seizoen toch te lang te duren.

'Rubberen arm'

HCAW draait op dit moment gesmeerd en presteert zowel aan slag als in het veld goed. Pitchers Patrick de Lange en Jurriaan Lobbezoo staan bovenaan de lijst als het gaat om de meeste gewonnen partijen dit seizoen. René Rijst lijkt over een, zoals Farley het zegt, 'rubberen arm' te beschikken en komt zowel als reliever en als starter goed uit de verf. Ook de 'tweede' pitchers van HCAW toonden aan dat ze op dit niveau hun mannetje kunnen staan. Zowel Amair Hoogland als Jeroen Hubert gooide gisteren namelijk een paar sterke innings.

HCAW lijkt dus hard op weg om als eerste te eindigen in de competitie en heeft daarnaast goede papieren voor de play-offs. Als coach kun je daarom niet anders dan tevreden zijn. Farley: ,,We hebben alles in eigen hand. Het enige gevaar is dat als we vroegtijdig de play-offs veilig stellen we onze concentratie kunnen verliezen. Het kan dan gebeuren dat teams die op het nippertje de play-offs hebben behaald en op dat moment meestal 'hot' zijn ineens over de langste adem beschikken. We moeten er dus absoluut voor waken dat, op het moment dat we zeker zijn van een plek bij de eerste vier, we verslappen".

Werpcijfers zaterdag HCAW:
Patrick de Lange (6 1/3 inning + 1 man) 2-3-9-0; René Rijst (2 2/3 inning) 0-1-0-0. Neptunus: 7-2-15-2. Gisteren HCAW: Amair Hoogland (6 innings) 2-2-5-1; Jeroen Hubert (1 2/3 inning + 1 man) 3-1-0-0; René Rijst (1 1/3 inning) 0-1-0-0. Neptunus: 3-2-12-0. Stand: 1. HCAW 37-56; 2. Pioniers 36-48; 3. Expos 37-48; 4. Kinheim 38-48; 5. Neptunus 36-46; 6. RCH 38-42; 7. Sparta 37-36; 8. Twins 38-24; 9. ADO 37-22; 10. PSV 38-2.