donderdag, 12 juli 2012

HCAW opnieuw kansloos

Ook tegen Neptunus kan ploeg geen vuist maken

BUSSUM - HCAW is de competitie geëindigd op de manier waarop het al een tijdje bezig was. Ook tegen nummer twee Neptunus kon de jonge ploeg van coach Rudy Dirksen geen vuist maken. Driemaal gingen de Bussumers onderuit.
Na 42 wedstrijden heeft HCAW zeventien punten. Daarmee is de ploeg als zesde gefinisht op de ranglijst. Ado Lakers en Sparta/Feyenoord kenden een nog teleurstellender seizoen op het hoogste honkbalniveau. In de play-downs, de degradatiestrijd tussen de onderste vier teams, komen Dirksen en z’n mannen uit tegen de Hagenaars. Dit gevecht om lijfsbehoud begint op donderdag 26 juli. HCAW heeft het thuisvoordeel in de series tegen Ado.
Alleen vorige week donderdag konden de Bussumers meekomen met de Rotterdammers. In de havenstad verloor de nummer zes nipt. Het werd 7-6 in het voordeel van Neptunus dat terugkwam van een 3-4 achterstand. Het wrange is dat HCAW beduidend meer honkslagen noteerde; elf tegenover zes maar dat was niet genoeg voor de zege. Veldfouten en vrije lopen hielpen de Rotterdammers in het zadel.
Aan de laatste reguliere thuiswedstrijd wil HCAW niet meer herinnerd worden. Deze wedstrijd werd een soort knuppelfestijn voor Neptunus. Na een 3-4 tussenstand in de derde inning wisten de Rotterdammers hierna in drie innings nog eens twintig runs binnen te slaan.
Maandag werd het afgelaste duel van zondag ingehaald. Ook nu waren de Bussumers kansloos. Pitcher Jerrold Martijn kende geen goede start met vier vrije lopen. Na de eerste inning stond er al 4-0 op het scorebord. Op het werpen van international Diegomar Markwell kregen de bezoekers nauwelijks grip. Slechts in de vijfde inning scoorde HCAW een run. Uiteindelijk gingen ze met een 9-1 nederlaag terug naar Bussum.