woensdag, 20 juni 2012

Sterk HCAW doet goede zaken

Honkballers delen punten met Sparta/Feyenoord

BUSSUM - Met twee zeges hebben de honkballers afgelopen week goede zaken gedaan. De Bussumse hoofdklasser won een plaatsje en klom naar plek zes van de poule door twee keer Sparta/Feyenoord te verslaan. Zaterdag was Mr.Cocker HCAW met 6-7 en 4-7 te sterk, donderdag (8-6) en zondag (6-7) wonnen de Rotterdammers.
Omdat de twee ploegen voorafgaand aan de normale 3 duels ook nog een eerder gestaakt duel af moesten werken, waren er afgelopen week 8 punten te verdelen onder de honkballers. En dat gaf Mr.Cocker HCAW een goede kans om een groot aantal dure punten te pakken en zo de zesde plaats te pakken. Donderdag bleven de punten echter nog achterwege. Ondanks dat de honkballers met sterk spel voor de dag kwamen en zo nu en dan voor genoeg gevaar konden zorgen, waren de Rotterdammers met 8-6 net iets sterker.
Zaterdag kreeg HCAW wel loon naar werken. Eerst konden de Bussumers, zoals vooraf wel verwacht, het eerder gestaakte duel naar de ploeg toe trekken. Zonder al te veel problemen pakten de honkballers de 6-7 zege op de nummer laatst van de hoofdklasse. Vervolgens kon Mr.Cocker HCAW doorstoten en ook in het ‘normale’ duel voor gevaar zorgen. De Bussumse honkballers leken vertrouwen getankt te hebben na de zege van een uur daarvoor. Met een goed aantal runs had de veldploeg van Sparta/Feyenoord de handen vol aan Mr.Cocker HCAW. Dat resulteerde al snel tot een voorsprong voor de Bussumers; het ontbrak Sparta/Feyenoord aan kracht om voor een ommekeer te zorgen. Daardoor was de achtste zege voor Mr.Cocker HCAW zeker. Doordat concurrent ADO Lakers geen punten pakte, steeg HCAW een plaatsje. Ook zondag speelde Mr.Cocker HCAW goed, maar had de tegenstander meer vat op het spel van de Bussumers. Dat zorgde er mede voor dat Sparta/Feyenoord het laatste duel met 6-7 naar de ploeg kon trekken.
Door de twee zeges staat HCAW nu dus op de zesde plaats. De honkballers zullen de komende weken alles op alles zetten om deze plaats vast te houden. De zesde plaats kent een voordeel: de nummer zes van de poule speelt straks gedurende de play-downs 5 thuiswedstrijden, een thuiswedstrijd meer dan dat de nummer zeven mag spelen. Komende week treft Mr.Cocker HCAW koploper L&D Amsterdam Pirates.