donderdag, 31 mei 2012

HCAW verzuimt door te drukken tegen Ado

BUSSUM - In plaats van verder weglopen in de onderste regionen heeft HCAW zich een slechte dienst bewezen. De Bussumers wisten slechts één wedstrijd van de drie te winnen van zwakke broeder AdoLakers en hebben moeten toestaan dat de ploeg uit Den Haag aansluiting heeft gevonden.
De jonge brigade van hoofdcoach Rudy Dirksen presteert heel wisselvallig. Zo weet zij Neptunus aan de zegekar te binden om vervolgens een genadig pak op de broek te krijgen. Zo ging het ook in het drieluik tegen de nummer 7 van de ranglijst. Waar de Bussumers donderdag nog met speels gemak wonnen (13-3), kreeg de Gooise hoofdklasser dit weekeinde tweemaal klop.
HCAW verzuimde afstand te nemen van Ado dat al zestien partijen op rij niet meer had gewonnen. Donderdag brachten de Bussumers zelfs de zestiende nederlaag toe door afgetekend te winnen. Het verschil werd vooral gemaakt
in de derde en vijfde slagbeurt, waarin de thuisploeg respectievelijk zes en vijf punten scoorde.
Dit leek de opmaat naar een goed weekeinde waarin HCAW de zesde plek steviger in handen zou kunnen nemen. Dat liep totaal anders. De Amerikaanse werper Kyle Putnam kende een moeizaam optreden. In de tweede inning moest hij vier runs toestaan. Dit gat was niet meer te dichten. Her en der sprokkelden de Bussumers nog wel wat punten bij elkaar, maar telkens verzuimden ze door te drukken. Laat in het duel stelde Ado de overwinning veilig met twee runs: 6-4.
Zondag was het min of meer hetzelfde verhaal. HCAW kreeg kansen, maar liet deze onbenut.
De bezoekers profiteerden echter wel. Pitcher Dennis Burgersdijk kreeg een drie run homerun te verwerken in de eerste slagbeurt en direct liepen de spelers van Dirksen wederom achter de feiten aan.
In de vijfde inning kwam de ploeg nog wel langszij. Alleen bleek het Haagse team opnieuw over de langste adem te beschikken. Na negen innings stond er een 3-6 eindstand op de borden. Daarmee is Ado HCAW tot op één punt genaderd.