DOOR ALEX VAN VOGELPOEL
vrijdag, 25 mei 2012

HCAW laat Ado achter zich

bussum - Mr.Cocker HCAW heeft de zesde plaats stevig in handen genomen. De Bussumse honkballers waren veel te sterk voor directe concurrent AdoLakers: 13-3.
In het openingsweekend van de hoofdklasse stonden beide ploegen ook tegenover elkaar en toen waren de verschillen erg klein. Dat was ditmaal wel anders. AdoLakers heeft wat blessures en zit vooral krap in de werpers. Daarnaast lijkt de spirit al wat te zijn verdwenen bij de Haagse formatie.
Startend werper Reggie Bomberg kreeg het dan ook zwaar voor zijn kiezen. Door de krappe bank van AdoLakers bleef hij veel langer op de heuvel staan dan verstandig was en HCAW wist daar gretig van te profiteren. Vooral in de derde inning was het raak. Vier honkslagen en liefst zes keer vier wijd brachten HCAW op een 7-2-voorsprong.
Halverwege de vierde inning kwam het duel een half uur stil te liggen door een sun delay, daarna denderde de ploeg van coach Rudy Dirksen in gestrekte draf door. Na zes innings was de stand al opgelopen tot 13-3. Door de zege neemt HCAW vijf punten afstand van AdoLakers, nummer vijf UVV is met twaalf punten achterstand uit zicht.
Werpcijfers HCAW: Sander Helmendach (5 2/3 inn) 2-4-9-2, Gijs van Els (1/3 inn) 0-0-0-0; AdoLakers: Reggie Bomberg (4 2/3 inn) 1-9-10-1, Rick van der Post (11/3 inn) 0-2-2-1.