woensdag, 23 mei 2012

Bonuspunten voor HCAW

Honkballers stunten tegen DOOR Neptunus

BUSSUM - Een stunt zondag van de honkballers van Mr.Cocker HCAW. Na 26 achtereenvolgende nederlagen pakte de Bussumse hoofdklasser donderdag prompt weer eens de zege: 5-4. De andere twee duels met de Rotterdammers leverden geen zeges op.
Zaterdag borduurde Mr.Cocker HCAW voort op de zege van donderdag. Ondanks dat de Bussumse ploeg zeer goed tegenstand bood, moest de zege aan de Rotterdammers worden gelaten: 5-2. Ook zondag kon Mr.Cocker HCAW lang stand houden, maar op een gegeven moment was de lucht op voor de Bussumers; DOOR Neptunus keerde daarom met de punten naar Rotterdam: 1-18.
Het eerste duel leverde goed honkbal op van de Bussumers. De derde slagbeurt werd een 1-3 achterstand knap omgebogen tot een 4-3 voorsprong. Een rake klap van Dylan de Mello en een Rotterdamse veldfout zorgden vervolgens voor een extra puntje voor de Bussumers: 5-3. Ondanks dat de slotfase nog heel spannend werd, bleef de voorsprong van de Bussumers stand houden. Door de zege pakt HCAW bonuspunten, waar geen enkele Bussumer vooraf op gerekend zal hebben.
Met werper Kyle Putnam op de heuvel bood Mr.Cocker HCAW zaterdag de Rotterdammers ook heel goed tegenstand. Toch kon Putnam geen moment voorkomen dat DOOR Neptunus de voorsprong pakte. De Rotterdammers kwamen al snel op 3-0. Twee Rotterdamse punten na de achtste slagbeurt bleken de genadeklap voor de Bussumers: 5-0. Twee rake klappen leverden de laatste slagbeurt nog wel twee Bussumse punten op, maar dat bracht de ploeg geen ommekeer.
Ook zondag kon de Bussumse hoofdklasser lang stand houden, maar na 5 slag- en veldbeurten was het Bussumse verzet toch gebroken. Na de zesde Rotterdamse slagbeurt werd de voorsprong van DOOR Neptunus steeds groter en groter. De Rotterdamse ploeg kon zelfs een 1-18 zege noteren tegenover een kansloos Mr.Cocker HCAW.
Donderdag wordt aan het tweede ‘rondje’ begonnen, dan vormt ADO Lakers de volgende horde van de Bussumers. Zowel donderdag als zondag wordt op de Bussumse velden gespeeld. Zaterdag ontmoeten de twee teams elkaar op de velden van de Haagse tegenstander.