DOOR ALEX VAN VOGELPOEL
maandag, 22 augustus 2011

Eindelijk genieten

HANDHAVING HCAW IN HOOFDKLASSE BIJNA ZEKER

bussum - Het is misschien beetje laat in het seizoen, maar eindelijk was het genieten in de sportvallei. Mr.Cocker HCAW speelde twee sterke partijen tegen UVV (4-3 en 12-3), waardoor verlenging van het hoofdklasse-abonnement bijna zeker is.
In de play-down staat HCAW inmiddels op zes punten. Hekkensluiter ADO had zich dit weekend ook bijna naar vier punten geslagen, maar zaterdag ging het in de laatste innings nog mis tegen Sparta/Feyenoord. Gisteren won de Haagse brigade wel (6-9), waardoor de achterstand van ADO twee winstpartijen is op HCAW. Deze week spelen de twee ploegen drie keer tegen elkaar, waarvan de Bussumers er maar één hoeven te winnen om de zevende plaats veilig te stellen. Gezien het spel van dit weekend moet dat geen enkel probleem worden. Sinds lange tijd was het weer een genot om de ploeg van interim-coach Ronald Jaarsma aan het werk te zien. Garanties voor de toekomst geeft dat echter nog niet, want HCAW is dit seizoen meerdere malen zeer wisselvallig gebleken.
Voor het weekend werd er ook geen uitmuntende prestatie van de Bussumers verwacht. Was de selectie al flink uitgedund, daar kwam deze week Wesley Bernar-dus nog eens bij. De rappe bui-tenvelder bleek na onderzoek zijn pink te hebben gebroken en is daarmee dit seizoen niet meer van de partij. Zo was de veldploeg van HCAW teruggebracht tot exact negen man en werd rookie Peter van Doesburg bij de ploeg gehaald. Zaterdag kwam Kevin Miner ook nog eens gelijk in de eerste inning in de problemen. Twee hits en een diepe bal die ge-mistwerd door Jasper Keijzer waren goed voor 0-2. Daarna kwam HCAW op stoom. Op een stoot-slag van Michael Pluijmers gooide de werper van UVV vol langs het eerste honk en konden twee punten worden gescoord. Met een verre klap sloeg Van Doesburg daarna Pluijmers binnen voor 3-2. In de vierde inning kwam er een punt bij. Adrian Anthony sloeg een triple en bracht daarmee wederom Pluijmers over de thuisplaat. Danny Rombley sloeg in de zesde inning nog een homerun (4-3), maar Moises Melendez en Maarten Mulder stonden vervolgens geen punt meer toe.
Gisteren was de slagploeg van HCAW zelfs helemaal los. Zowat iedere inning werd er een punt bij geschreven en lieten de Vene-zolanen eindelijk eens vol overtuiging hun meerwaarde zien. Dirimo Chavez sloeg vier uit vier, Juan Gonzalez mepte een homerun over de hekken en Melendez was absoluut iet te raken. Nadat Kevin Roovers al snel van de heuvel was gehaald en Joran Klarenbeek zijn post goed overnam was het de beurt aan Melendez. In drie innings noteerde de Venezolaan zes keer drie slag en stond hij geen enkele honkslag toe.
Werpcijfers zaterdag: HCAW: Kevin Miner 7 1/3 inn. 4-0-8-0, Melendez 2/3 inn. 2-1-0-0, Maarten Mulder 1 inn. 0-0-0-0. UW: 3 werpers, 8 inn. 5-2-7-1. Zondag: UW: 5 werpers, 9 inn. 9-6-14-1. HCAW: Kevin Roovers 12/3 inn. 1-2-5-1, Joran Klarenbeek 3 1/3 inn. 1-1-1-p, Moises Melendez 3 inn. 6-1-0-0, Robin Schel 1-0-0-0.