woensdag, 10 augustus 2011

Mr. Cocker HCAW maakt zich klaar voor Play-Down

Deelname aan hoofdklasse staat op het spel

BUSSUM - Voor de honkballers van Mr.Cocker HCAW zit de reguliere competitie er op. Van de laatste drie ontmoetingen met Sparta/Feyenoord in de reguliere competitie werd er één gewonnen. In eigen huis versloeg Mr.Cocker HCAW de Rotterdammers zondag met 7-2. Het vanwege de weersomstandigheden ingekorte duel van afgelopen donderdag ging met 1-3 verloren, zaterdag gingen de Bussumers in Rotterdam met 8-4 onderuit.
De komende drie weken speelt het team van Ronald Jaarsma en Roy Berrevoets in de Play-Down voor deelname aan de Hoofdklasse van 2012. In de Play-Down moeten de Bussumse honkballers het vanaf aanstaande donderdag achtereenvolgens drie keer opnemen tegen Sparta/Feyenoord, UVV en ADO.
Degradatiepoule
In de Degradatiepoule begint iedereen weer op nul punten. Na de negen wedstrijden wordt opnieuw de balans opgemaakt. De nummers één, twee en drie uit de Degradatiepoule zijn na negen wedstrijden uitgespeeld, zij keren in 2012 sowieso terug in de Hoofdklasse. De nummer laatst speelt een Best-of-Five tegen de kampioen van de Overgangsklasse. Inzet is een plaats in de Hoofdklasse van 2012. Met nog zes wedstrijden te gaan heeft Euro Stars op dit moment de beste papieren om in die klasse kampioen te worden. De ploeg uit Capelle aan de IJsel wordt op twee punten gevolgd door het Eindho-vense PSV. In het restant van de competitie in de Overgangsklasse staan beide teams nog één keer tegenover elkaar.
Tijdens de reguliere competitie hebben de Hoofdklasseteams te maken gehad met een aantal regels. Zo was er een ‘buitenlanders-regel’, ook mocht er na 22.50 uur niet meer aan een nieuwe inning worden begonnen en bij een gelijke stand na negen innings werd de wedstrijd beslist middels een tie-break. Tijdens de Play-Offs en Play-Down zijn deze regels niet van kracht. Tijdens de Play-Offs en Play-Down moet er worden doorgespeeld totdat de wedstrijd een winnaar kent.
Mr.Cocker HCAW begint de Play-Down komende week met drie ontmoetingen tegen dezelfde tegenstander als waar ze dit weekeinde tegen hebben gespeeld, Sparta/ Feyenoord. Zowel donderdag 11 augustus (19.45 uur) als zondag 14 augustus wordt er in Rotterdam gespeeld. Tussendoor ontmoeten beide teams elkaar op zaterdag 13 augustus in Bussum. Beide wedstrijden in het weekeinde beginnen om 14.00 uur.