DOOR ALEX VAN VOGELPOEL
maandag, 8 augustus 2011

Wisselvalligheid troef

HCAW HAALT MAAR GEEN CONSTANT NIVEAU

bussum -De puntendeling met Sparta/Feyenoord (8-4-verlies en 7-2-winst) maakte weer eens duidelijk dat iedere vorm van constantheid bij Mr.Cocker HCAW ontbreekt. De aankomende playdown is voor de Bussumers dan ook niet zomaar een gelopen koers.
Samen met Sparta/Feyenoord, UVV en ADO speelt HCAW de komende drie weken om plaats acht op de ranglijst te ontlopen. Alle ploegen beginnen op nul punten en treffen elkaar drie keer, waarbij de eindstand in de reguliere competitie het thuisvoordeel bepaalt. HCAW gaat twee keer op bezoek in Rotterdam en Utrecht, in het laatste weekend komt ADO twee keer naar Bussum.
De Haagse formatie is met afstand de zwakste broeder van het stel, garanties over de goede afloop geeft dat HCAW zeker niet. Juist tegen die Haagse ploeg liet de Bussumse ploeg zich twee keer lelijk te kijk zetten. Oorzaak daarvan is vooral de wisselvalligheid, wat ook dit weekend weer bleek.
Zaterdag verloor HCAW in Rotterdam met 8-4. Kevin Miner, normaal gesproken een zekerheid op de heuvel, kreeg dit keer liefst elf honkslagen om zijn oren. HCAW noteerde hetzelfde aantal hits, gescoord werd er maar weinig.
De afgelopen weken presteerde Moisés Melendez ver onder de maat, de Venezolaan maakte dit keer juist een goede beurt. Verdeeld over twee dagen gooide hij liefst vijf keer drie slag in twee innings en stond slechts één honkslag toe.
Gisteren kon hij daarmee de overwinning in veiligheid brengen, na uitstekend werk van Kyle Ward. Hij was ingeschaald als reliever, inmiddels is hij zowat de meest stabiele startende werper. In de vallei gaf Ward alleen in de eerste inning twee punten toe en stond daarmee aan de basis van de 7-2-zege. Nadat de 2-2-tussen-stand tot de zevende inning op het bord was gebleven, kreeg HCAW de punten cadeau. Vier keer vier wijd en een veldfout werden met twee hits gecombineerd voor liefst vijf punten.
Behalve op de werpers is er op voorhand geen peil te trekken op de slagmensen. Was zaterdag Lennart Koster met vier uit vier op dreef, een dag later was de hoofdrol voor Dirimo Chavez met drie uit drie. Zodra de hart van de slagploeg wegvalt blijft er wel erg weinig over. De helft van de line-up komt dit seizoen met moeite boven een slaggemiddel-de van .200 uit, oftewel slechts één van de vijf slagbeurten levert een honkslag op.
De komende weken moeten HCAW een nieuw verblijf in de hoofdklasse zien te bereiken, waarna het aan de clubleiding is om de huidige selectie te evalueren. Lichtpuntjes zijn er zeker met talenten zoals Jorin van Amstel en Ward, dat is nog geen basis om solide mee te draaien in de hoofdklasse.
Werpcijfers zaterdag; Sparta/Feyenoord (3 werpers) 9 inn. 6-111-1; HCAW Kevin Miner 7 inn. 6-1-11-4, Moisés Melendez 1 inn. 2-0-0-0. Zondag: HCAW: Kyle Ward 6 1/3 inn. 2-2-2-1, Maarten Mulder 12/3 inn. O-l-l-l, Moisés Melendez 1 inn. 3-0-1-0.