donderdag, 4 augustus 2011

HCAW tankt vertrouwen

Overwinningen op concurrenten in play-downs

BUSSUM - HCAW heeft vertrouwen getankt. Drie van de vier wedstrijden wist de ploeg van Ronald Jaarsma in winst om te zetten. Bijkomend feit is dat ADO en UVV straks ook de opponenten zijn in de play-downs.
Het drieluik tegen de rode lantaarndrager uit Den Haag begon donderdag met een 1 -8 zege. Startend pitcher Kevin Roovers kon een win bij schrijven, nadat de Bussumers in de derde inning wegliepen. Tot dan was het 1-1, maar door een homerun van Juan Gonzalez liepen de gasten uit naar 1-3. In de zevende voegde HCAW er nog eens drie runs aan en wist ook nog in de negende slagbeurt tweemaal de thuisplaat te bereiken.
Zaterdag kreeg de Haagse slagploeg totaal geen grip op het werpen van Kevin Miner (zeven innings) en re-liever Dennis Burgersdijk. Slechts twee hits stonden zij toe in de 8-0 shutout. Al in de eerste slagbeurt kwam de thuisploeg op voorsprong (3-0).
Daarmee was de race eigenlijk al meteen gelopen. Een dag later wist ADO de overwinning te pakken; slechts de vijfde in 37 wedstrijden. Het werd 6-4.
En vorige week dinsdag zegevierde HCAW in het in-haalduel tegen UUV al met 3-1. Dat geeft vertrouwen voor de play-downs treft de huidige nummer zeven naast de twee al eerder genoemde ploegen ook Sparta/Feyenoord; tegen dit team sluit HCAW donderdag, zaterdag en zondag de reguliere competitie af.
In de eindstrijd spelen de clubs in totaal negen partijen. De nummer laatst speelt vervolgens promotie-degradatiewedstrijden tegen de kampioen van de overgangsklasse.