Van onze medewerker
maandag, 11 augustus 1986

Zuidvogels met gemak op winst

Lijnden klopt Hilversum

HILVERSUM — De zomerstop heeft de vorm van PD Magnetics Zuidvogels niet nadelig beïnvloed. De Huizers legden gistermiddag een grote gretigheid aan de dag en versloegen Foresters met het grootste gemak: 13-0 (in 6 1/2 inning). Een plaats in de eerste klasse is weer een stapje dichterbij gekomen voor Zuidvogels. Hilversum verloor in en van Lijnden: 5-2.

Zuidvogels staat met nog drie wedstrijden voor de boeg (ABC, Flying Petrels en Lijnden) op een tweede plaats in 2C, een klassering die aan het eind van de competitie recht geeft op automatische promotie. De eerste stek lijkt onhaalbaar voor de succesvolle formatie van trainer Ignace Boel, want het Purmerendse Petrels staat vijf punten voor, zodat Zuidvogels zich moet richten op het behoud van die fraaie tweede plaats. Schoten, dat twee punten minder verzamelde dan Zuidvogels, is nog de enige concurrent voor de Huizers. Volgende week kan de beslissing vallen als Zuidvogels wint tegen ABC en Petrels officieel het kampioenschap binnenhaalt tegen Schoten.

De gasten kwamen de eerste inning nog ongeschonden door. Slagwerk van René Sluijter, Bob Krijnen en Ruben Bouwmeester leidde in de tweede slagbeurt een 3-0 voorsprong in. Met Bouwmeester, met zestien levensjaren nog een junior, is gelijk de uitblinker bij Zuidvogels genoemd. Bouwmeester sloeg vier honkslagen en deed ook zijn werk als tweede honkman sterk.

Zuidvogels liep in de derde inning uit naar 7-0 via runs van Arno Timmermans, Alex Nansink, Arjen Rector en Bouwmeester. Zuidvogels kon pas enigzins afgestopt worden toen Tim Minor zich als derde Heilose werper op de heuvel meldde. In de vijfde en zesde slagbeurt kon de thuisclub op de worpen van de speler-coach van Heiloo nog slechts een punt scoren.

Werpcijfers: Foresters (Martijn Piet 2 2/3 inn.) 1-0-5-4, John van Pwuijni (2/3 inn.) 1-2-5-2 en Tim Minor (2 2/3 inn.) 2-0-4-3; Zuidvogels (René Sluyter) 5-1-3-1.

Lijnden-Hilversum 5-2

Geen leuke wedstrijd voor Hilversum in Badhoevedorp. Veel herrie vanwege de overkomende vliegtuigen en vaak discussies over de beslissingen van de scheidsrechters. Het regelmatige tumult tastte de concentratie van de gastploeg behoorlijk aan. Ondanks twaalf honkslagen (Lijnden had er slechts vijf) beet Hilversum zich stuk op de thuisploeg (5-2).

De grote man van Lijnden was korte-stop Cesar Aquino. Hij pikte door zijn flitsende acties talloze nullen weg. Als bekroning voor het goede spel sloeg Aquino in de zevende inning een drie-punten-homerun. Daarmee was het gat met Hilversum definitief geslagen. Na drie innings en een 1-1-stand leek Hilversum nog door te gaan breken. Drie honktikken op rij deden de kussens vollopen. Maar het stootslagenspel mislukte. Daar kwam nog bij dat de veldscheidsrechter ook een complete off-day had. Het rendement bleef voor Hilversum nihil.

Werpcijfers: Johan Urbanus (Lijnden) 2-1-12-2; Dick van Schoneveld/ Erick Veen (Hilversum) 7-4-5-3.