vrijdag, 20 augustus 1976

Peanut-Happening in Honkbalarena

BUSSUM — De Honkbalvallei lijkt zondag overbevolkt te worden, mede door de landelijke Peanut Happening, waar het tevens gaat om de Zilveren Peanut. Veertig teams uit het gehele land zullen in Bussum acte de présence geven met een totaal deelname van ongeveer 500 jongens en meisjes. De Honkbalarena krijgt voorts een belangrijke wedstrijd te verwerken tussen ORWO/HCAW en Aktie '68/Kinheim (14.30 u) en op het softbalveld gaat om 12 uur de belangrijke partij tussen de dames van ORWO/HCAW en UVV met als inzet het kampioenschap voor de Bussumse dames.

Het Peanut-gebeuren begint om 11 uur en naar men aanneemt duurt deze happening tot rond 17 uur. In het rayon Midden-Nederland van de KNBSB wordt het spel Peanutbal met veel enthousiasme gespeeld. In samenwerking met de verenigingen Phoenix Flyers (Zeist) en UVV (Utrecht) wordt nu de landelijke happening opgevoerd in de Honkbalvallei aan de Zanderijweg te Bussum.

Gedrang

Het zal naar alle waarschijnlijkheid wel een gedrang worden in de Bussumse honkbalarena. „Het wordt passen en meten," zegt Jan Kort. „Er zijn nog pogingen ondernomen om de wedstrijden tegen Kinheim om te zetten, maar dat is niet gelukt." Op het hoofdveld zal een paar uur kunnen worden gespeeld en men verwacht, dat na half twee in de middag de softbalruimte kan wórden gebruikt.

Kwartetspel

Vooraf aan de peanuthappening zal de bekende striptekenaar Toon van Driel, de geestelijke vader van de Sportvereniging KNUDDE, tussen 10.45 en 11 uur, het eerste door hem getekende Peanutkwartetspel overhandigen aan bondsvoorzitter Guus van der Heyden.