vrijdag, 12 mei 1972

SPORT IN HET KORT

BUSSUM — De jeugd van HCAW heeft een clubcompetitie. Daar zijn begrippen als Rookies, Sluggers, All Stars, Braves, Pirates, Orioles en Astros gemeengoed. Op 5 mei viel het programma voor die clubcompetitie in het water. De wedstrijden worden nu vanavond gespeeld. Aanvang half acht. Uiteraard in de Honkbalvallei.

BUSSUM — Er doen weer berichten de ronde, dat er in het noordelijk Gooi wordt gewerkt aan het formeren van softballteams, bestaande uit heren. HCAW en Zuidvogels zijn er druk mee. Men hoopt, dat er dit jaar wat van komt.

BUSSUM — Om bij softball te blijven: de HCAW-dames krijgen het komende dagen druk, getuige het volgende programma: vanavond in Zeist (zeven uur) Zeist—HCAW 3. Zondag om drie uur Uitsmijters—HCAW 1. Dinsdag om zeven uur VIPS l—HCAW 2 en Shocking Orange—HCAW III.

BUSSUM — Morgen nemen enkele teams van de Bussumse Handbal Club deel aan een toernooi in Laren. Ook Eintracht Hessen en TV Buchenal hebben ingeschreven. Zondag wacht de staart van de competitie. Op Zuid om twaalf uur Heren l tegen AHC 2. Tezelfdertijd in Hilversum BHC 3 tegen EMM Om half twaalf BHC 4 in Zeist tegen Arma en om tien uur op de Meerweg BHC 5 tegen Limvio 2. De dames hebben rust.

BUSSUM — De Bussumse korfbalclub Olympia is niet gelukkig met het verloop van de competitie. Zondag de laatste wedstrijd en dat ontlokt Eef Wijma in Convo een zucht van verlichting. „Alles is veel te veel uitgelopen en dat niet alleen door de weersomstandigheden, want drie uitgestelde wedstrijden zijn te wijten aan de slechte organisatie bij de bond. „Wij hopen met Olympia (en andere verenigingen) dat er nu iets aan wordt gedaan.

NAARDEN — Chefana-Badminton heeft in het clubblad een oproep gericht aan de leden om actief te zijn. Ook bij het besturen van de vereniging. Gezocht worden: een voorzitter, een coach voor het eerste team, begeleiding voor de jeugd op zaterdagmiddag, begeleiders voor de jeugd bij competitiewedstrijden, versterking van de technische commissie en schrijvers voor het clubblad. Ze kunnen dus aan de slag bij Chefana.

BUSSUM — Soms gebeuren er in de sport bijzonder leuke dingen. De Junioren van BFC gingen 7 mei naar het Cromvliettoernooi. Twaalf spelers aangeschreven, tien kwamen opdagen. Dat is natuurlijk niet leuk. Integendeel. Maar in Den Haag sloegen de tien BFC-ers een geweldige figuur. Ze drongen door tot de finale, dank zij de hulp van een Leerdam-speler: Jesse van Wijk, die als een paard heeft gewerkt voor BFC. En met Jesse er bij won BFC ook de finale.

BUSSUM — Voor de belangstellenden delen we nog even mee, dat BFC zondag uit speelt tegen DEV. Zeer belangrijk, want winst betekent derdeklasser blijven. DEV speelt in Doorn, op het terrein aan de Buurtweg. Dat zal daar wel een Bussumse dag worden.