maandag, 21 februari 1972

Burgemeester opende clubhuis van HCAW, Dug-inn, feestelijk

Veel waardering voor zelfwerkzaamheid

Burgemeester A. Admiraal opende het clubhuis van HCAW met een onderhandse worp. Misschien dat hij daarmee wilde zeggen dat ook softball „in" is bij HCAW. (Foto: Goois Nieuwsblad)
BUSSUM - HCAW heeft weer een mijlpaal bereikt in zijn korte geschiedenis. Vorig jaar mocht burgemeester A. Admiraal het nieuwe complex van de Bussumse honkballers en softballsters openen. Nog geen jaar later was de opening van het clubhuis van HCAW aan de beurt. De HCAW'ers stonden zaterdagmiddag dan ook met glunderende gezichten te kijken hoe de Bussumse burgervader een honkbal door de deur wierp.

Vele genodigden, notabelen en clubs, waren naar de opening en de daarop volgende receptie gekomen. Behalve burgemeester Admiraal werd de gemeente Bussum vertegenwoordigd door de wethouder van sportzaken mevrouw mr E.J. Pfeiffer, de directeur gemeentewerken Ir. J. van den Berg.

In zijn openingstoespraak liet de voorzitter van HCAW, Jan Kort, de bouwers delen in de lof. Ook de verzorgers van de diverse acties en de gemeente Bussum werd bedankt. Maar het fijnst vond de HCAW-voorzitter dat het clubhuis, de Dug-inn, voor 99 % door eigen leden was gebouwd. Hij was trots op zijn HCAW omdat er nog zoveel clubliefde was.

Gewaardeerd

Burgemeester Admiraal vond het een eer het clubhuis te mogen openen. Hij roemde het enthousiasme en de zelfwerkzaamheid van „ons aller zo gewaardeerde HCAW".

De commandant van de legerplaats Crailo, luitenant-kolonel M. Onnen deed ook een duit in het zakje. Hij herinnerde de aanwezigen aan de wedstrijd HCAW en de California Stags voor het ponycentrum voor gehandicapten. Om wat terug te doen schonk de heer Onnen tien plunjezakken voor het materiaal van de teams.

Moeder

Ook Henk Hendriks, voorzitter van de ,,.moedervereniging" Allen Weerbaar en BFC-voorzitter John Boeljon roemden HCAW en dachten daarbij aan de gaven van HAW'ers voor hun gedupeerde clubs.

De heer Heynemann schonk namens scheidsrechterscommissie van Midden Nederland twee honk- en twee softballen. Hij tekende daarbij aan dat softball niet vergeten mag worden. Deze sport wordt in de huidige KNSB al te vaak als stiefkind behandeld.

Felicitaties waren er ook van onder meer de clubs uit 't Gooi en de ,,grote" clubs Sparta en Ajax. Van de Bussumse verenigingen waren er verder onder meer BHC en Tempo.

In de avonduren volgde een feestavond voor leden. Tijdens dit feest werd de bouwploeg in het zonnetje gezet. Er waren geschenken voor de leden van deze ploeg en hun echtgenotes of aanstaande echtgenotes.

Behoefte

Duidelijk werd op deze avond dat het clubhuis in een behoefte voorziet. Voorzitter Kort zei het 's middags al: „Toen het complex werd geopend werd duidelijk dat we nog iets misten. We hadden geen eigen home. Dat is er nu wel".